Kontrola kvality gastra na Liptove prebehla aj počas pandémie

24. 5. 2021
Domov Kontrola kvality gastra na Liptove prebehla aj počas pandémie

(Liptovský Mikuláš, 24. 5. 2021) – Gastro a cestovný ruch všeobecne zažívajú nebývalý pokles. Napriek tomu sa rozhodli Liptáci nepoľaviť vo svojich zvykoch a opäť skontrolovali kvalitu vo svojich gastro prevádzkach. Vďaka projektu Liptovská hviezda nastavili pomyselné zrkadlo prevádzkovateľom vybraných reštaurácií a kaviarní. Rozdali 17 Liptovských hviezd, z nich 9 bolo zlatých. Kvalitu kontrolovali špecialisti anonymne a výsledky boli veľmi dobré, čo je pozitívny signál najmä s ohľadom na blížiacu sa letnú sezónu.

Služby sú o ľuďoch, pandemický rok dal zabrať a ľudia sa z prevádzok vytratili. Nielen hostia, ale aj zamestnanci. Liptáci od roku 2013 realizovali veľmi inovatívny a inšpiratívny projekt Liptovská hviezda, ktorý primárne pomáhal prevádzkovateľom zlepšovať kvalitu služieb a hľadať skryté rezervy. V pandemickom roku stáli pred vážnou dilemou, či vôbec má zmysel kontrolovať kvalitu. Tým, že sa rozhodli zamerať na opakované kontroly kvality v prevádzkach počas letnej sezóny a na jeseň, kedy prevádzky fungovali, tak dali projektu zelenú. Podarilo sa im skontrolovať kvalitu v takmer dvadsiatke zariadení. Teraz gastru svitá na lepšie časy a z návštevníkov sa tešia, aj keď musia stále rešpektovať pandemické opatrenia. „Do nášho projektu za zapájajú subjekty dobrovoľne. Teším sa z toho, že sedem z hodnotených reštaurácií získalo zlatú hviezdu, šesť striebornú a jedna prevádzka, kde sa mládež študujúca na hotelovej škole zdokonaľuje vo svojom budúcom fachu, bronzovú hviezdu. Prevádzky, ktoré získali ktorúkoľvek Liptovskú hviezdu či ju obhájili, predstavujú to najlepšie čo náš región ponúka. Do projektu za zapojili aj tri kaviarne, dve získali zlatú hviezdu a jedna striebornú. Pre mňa je toto hodnotenie jedno malé víťazstvo, lebo sme skutočne ťažko prežívali minulý rok a tento rok tiež nezačal najlepšie. Do ďalších dní a mesiacov sa pozeráme s nádejou a istotou, že sme pre spokojnosť našich hostí urobili maximum,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková. Potvrdením objektívnosti  pri hodnotení kvality v projekte Liptovská hviezda je, že kontroly realizuje špecializovaná odborná firma a prebiehajú neohlásene a anonymne. Práve takto sa dajú odhaliť problémy aj rezervy oveľa lepšie.

Zo zlatých hviezd sa tešia reštaurácie – Rotunda Chopok, Tri Studničky a Angus Restaurant v Hoteli Pošta všetky z Demänovskej doliny, tiež Penzion Drakreštaurácia Via Jasná z Demänovej, reštaurácia Rezortu Sojka z Malatín a reštaurácia Hotela Liptovský dvor z Liptovského Jána. Strieborná pripadla Kolibe Gréta a Richtárka, Marina Liptov, Holiday Village Tatralandia, Villa Betula a Von Roll Restaurant. Za najlepšou kávou treba zájsť v Liptovskom Mikuláši do Aurelica CoffeeMoment, ktoré získali zlatú hviezdu a do striebornej Karma Coffee. „Liptov sa stal mojím druhým domovom. Napriek ťažkým skúškam, ktoré podstupujeme robíme s naším tímom v reštaurácii aj ubytovacej časti maximum pre spokojnosť hostí. Potvrdením toho, že naša snaha prináša ovocie je to, že máme verných hostí, ktorí sa ku nám vracajú aj obhájenie zlatej Liptovskej hviezdy. Mám z toho radosť a pozývam všetkých na Liptov a do Malatín, ktoré sú síce menej známe ako vychytené turistické ciele Liptova, ale určite stoja za návštevu vďaka skvelej kuchyni, nádhernej prírode aj srdečnej atmosfére,“ uzavrel majiteľ a prevádzkovateľ Resort Sojka Malatíny Gerdi Vanfleteren.

Projekt Liptovská hviezda financovala Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV aj z minuloročnej dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR vo výške 3 820,- €.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov