Voda, sneh a aktivity

22. 3. 2024 Liptovský Mikuláš
Domov Voda, sneh a aktivity

Je len málo miest na Slovensku, kde zažijete naraz leto aj zimu. Cez Veľkú Noc na Liptove to možné bude. Ochladenie pomohlo zlepšiť snehové podmienky, takže na Chopku sa stále dobre lyžuje a v podhorí sú vhodné podmienky na prechádzky aj cyklistiku. Vodné parky zase lákajú za relaxom aj zábavou. Veľkonočné programy sú samozrejmosťou. Pobyty sa oplatí rezervovať čo najskôr, dopredávajú sa posledné kapacity.

Veľkú Noc na Liptove bude v znamení lyžovačky, výletov aj kúpania. Atraktívne programy čakajú na návštevníkov nielen v hoteloch a penziónoch, ale aj v múzeách, vodných parkoch či na svahu. „V Jasnej sa nám podarilo počas mrazivých nocí spustiť zasnežovanie. Prírode sme pomohli a podmienky na lyžovanie sa vďaka novému snehu zlepšili. Je to výborná správa pre lyžiarov, lebo aj cez Veľkú Noc sa na Chopku lyžovať bude. Počas celého veľkonočného času máme pripravený pestrý veľkonočný program a najmä najmenších poteší, že na Chopok bude premávať atraktívna kabínková lanovka v podobe obrovskej veľkonočnej kraslice,“ povedal riaditeľ strediska Jasná Jiři Trumpeš. Na Liptove sa lyžuje už len v stredisku Jasná a to zo severnej aj južnej strany Chopka. Lanovku do podoby kraslice v stredisku polepia už v najbližších dňoch. Sviatočné bezplatné skibusy do strediska budú z Liptovského Mikuláša premávať od 28.3. do 1.4. 2024. Viac o podmienkach na lyžovanie na jasna.sk .

Výhodou regiónu sa tak stáva spojenie zimných a letných aktivít na jednom mieste. Na kopcoch ešte beží príjemná jarná lyžovačka a pod nimi už sú podmienky na prechádzky, cyklistiku aj kopec zábavy, tradičných veľkonočných aktivít aj kúpania vo vodných parkoch a termálnych prameňoch. Liptáci aj preto odporúčajú rýchlu rezerváciu pobytov, kapacity na Veľkú Noc sa postupne míňajú.

Svoje vlastné veľkonočné programy má väčšina ubytovacích zariadení a výhodou je, že na niektorých programoch sú vítaní aj iní dovolenkári, nielen ubytovaní hostia. Napríklad tak ako v sobotu o 16:00 hod. v hoteli Grand Jasná na vystúpení zoskupenia HOPI.

Magický zážitkový večer čaká v sobotu na všetkých milovníkov skvelého jedla, počas podujatia na vrchole druhého najvyššieho štítu Nízkych Tatier – Veľkonočný Chopok chutí.

„K Veľkej Noci voda patrí a u nás jej máme neúrekom. Šibačku a oblievačku si užijú nielen návštevníci vodného parku v Bešeňovej, ale tradíciami bude dýchať napríklad aj program v skanzene v Pribyline. Návštevníci tu môžu spoznať magický Živý oheň spojený s rozprávaním o zvykoch, tradíciách a mágii počas jarného a veľkonočného obdobia. Kto chce u nás zažiť veľkonočné zvyky v medzinárodnom štýle môže zase navštíviť liptovskomikulášsku Tatralandiu, kde budú deti hľadať veľkonočné vajíčka či chytať veľkonočného zajaca. Veľkonočné programy a výzdobu majú aj aj naše tri liptovské mestá a remeselné trhy pripravilo napríklad Slovenské múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva,“ navnadila na pestrý program riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková. Veľkonočná nedeľa bude aj v znamení tradičného výstupu na vrchol Sidorova, ktorý sa majestátne týči nad Vlkolíncom zapísanom v Zozname svetového dedičstva UNESCO.

Viac o atrakciách regiónu a programoch počas Veľkej Noci na www.visitliptov.sk .

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov