Monitoring skibusov na Liptove 2019

16. 12. 2019
Domov Monitoring skibusov na Liptove 2019

(Liptovský Mikuláš, 16. 12. 2019) – Už od pondelka 23. decembra 2019 začínajú na Liptove premávať bezplatné SKI & AQUA BUS-y. V novej zimnej sezóne sa podarilo spoje posilniť o zhruba 20 % a na linkách sú pre lyžiarov k dispozícii obrazovky aj zvukové hlásiče. Najväčšou novinkou sezóny je zavedenie monitoringu skibusov jednoducho cez mobilnú aplikáciu Liptov a inštalácia nových zastávok s LED displejmi na stanici v Liptovskom Mikuláši a v štyroch exponovaných lokalitách v Demänovskej doline. Lyžiarov budú skibusy bezplatne voziť na zjazdovky do Jasnej z celej Demänovskej doliny. Zároveň spoja svahy Jasnej s Liptovským Mikulášom, Aquaparkom Tatralandia, Bešeňovou, s kúpeľmi v Lúčkach a tiež s Liptovským Jánom. Bezplatné skibusy prepoja tiež Ružomberok a Malinô Brdo.

Vyjsť v lyžiarkach priamo z hotela či chaty, po niekoľkých krokoch už vyrezať oblúky na čerstvo „vyžehlenom“ menčestri. Toto je sen mnohých lyžiarov, ale nie každý má možnosti ubytovať sa priamo v lyžiarskom centre nakoľko sú obmedzené kapacity a  ceny v ski in – ski out hoteloch patria tiež k tým najvyšším. Štandard zahraničných horských stredísk v podobe bezplatných skibus liniek tak aj preto pred ôsmimi rokmi našiel miesto na Liptove a úspešne sa tu rozvíja v podobe SKI & AQUA BUS-ov. Na Liptove totiž projekt spája lyžovanie aj s kúpaním.

„V novej zimnej sezóne sa nám podarilo posilniť bezplatné SKI & AQUA BUS-y zhruba o 20 %. Dopyt po skibusoch rastie a teda každoročne túto formu dopravy pre našich návštevníkov posilňujeme a sme radi, že sa nám to opäť podarilo. Na linkách sú pre lyžiarov k dispozícii obrazovky aj zvukové hlásiče, čo oceňujú najmä zahraniční návštevníci a tí naši lyžiari, ktorí až tak nepoznajú región. Najväčšou našou novinkou je zavedenie monitoringu skibusov pohodlne cez mobilnú aplikáciu Liptov a tiež inštalácia nových zastávok s LED displejmi vo vybraných lokalitách. Vďaka monitoringu si lyžiari jednoducho v mobile nájdu svoj skibus, najbližšiu zastávku aj cieľovú stanicu a pohodlne si sami overia či už nie je skibus plný, prípadne, či nemá meškanie,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Novinky sú aj pri kyvadlovej doprave zo záchytného parkoviska v Demänovej do lyžiarskeho strediska Jasná. „Skibusy sivej linky, premávajúce zo záchytného parkoviska, sa budú otáčať už na Lúčkach, teda na prvej nástupnej stanici do nášho strediska. Práve táto zmena výrazne skráti čas čakania lyžiarom aj ďalším našim návštevníkom,“ potvrdila manažérka infraštruktúry strediska Jasná Veronika Devečková.

„Projekt SKI & AQUA BUS-ov je jedným z našich najväčších regionálnych projektov. Prepája celý región sieťou liniek. V zimnej sezóne výrazne prispieva k rovnomernému vyťažovaniu ubytovacích kapacít v celom regióne. Nemenej dôležitý je fakt, že podporuje ekologickejšiu formu dopravy a prináša komfort našim návštevníkom, samozrejme najmä samotným lyžiarom,“ uzavrel predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč.

Bezplatné linky SKI & AQUA BUS-ov spájajú hlavné atrakcie Liptova: stredisko Jasná, Malinô Brdo, Tatralandiu, Bešeňovú, Kúpele Lúčky, Liptovský Mikuláš, Liptovský JánRužomberok. Skibusy jazdia medzi strediskami od ranných hodín až do podvečera a denne prepravujú stovky návštevníkov. Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV spolu so strediskom Jasná prevádzkujú dokopy šesť liniek. V linke, ktorá premáva medzi akvaparkom Tatralandia, Liptovským Mikulášom a Jasnou dokonca majú lyžiari bezplatné WiFi pripojenie. Sieť liniek môžu zadarmo využívať majitelia kariet Liptov Region Card a majitelia skipasov.

Projekt SKI & AQUA BUS-ov ako aj monitoring jednotlivých liniek cez aplikáciu Liptov realizuje Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV spolu so strediskom Jasná, ktoré prevádzkuje Tatry mountain resorts, a.s. a použila naň aj prostriedky z dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR vo výške viac ako 125 000,- eur.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

  1. V prípade, že cestujúci nie je lyžiar a teda nemá gopass ani Liptov region card, platí za prepravu skibusom? Ak áno, aká je výška cestovného?

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov