VII. ročník kulinárskeho súboja, v ktorom sa stretnú skvelí slovenskí šéfkuchári, hosťujúci Zdenko Kramarčík a náš Peter Bracho. Večerom nás bude sprevádzať Milan “Junior” Zimnýkoval. Každý šéfkuchár pripraví anonymne 5-chodové degustačné menu, ktoré Vy ohodnotíte finančne. Všetky peniaze vyzbierané počas večera poputujú na pomoc ľuďom, ktorým skomplikovala život vážna choroba. O tom, koľko pomôžeme, rozhodnete VY!
Aby sa táto pomoc mohla uskutočniť a aby tento večer plný emócií, prvotriednej gastronómie, humoru a súperenia mal zmysel, dôležití sú hostia, ktorí zavítajú k nám, na Liptovský dvor. Preto vás srdečne pozývame dňa 17.11.2023 do našej Stodoly Liptovský dvor. Cena tohto unikátneho degustačného večera bude dobrovoľná a o jej výške rozhodnete VY.
Celým večerom obohateným o kultúrny program, vás bude sprevádzať a o príjemnú atmosféru sa postará Milan „Junior“ Zimnýkoval. Degustáciu doplní kvalitnými vínami náš partner, Best Wines distribution na čele so someliérom, Vladimírom Mészárosom.
Komu pomáhame?
Výťažok za jedlá Petra Bracha, ktorý pôsobí v našom hoteli už viac ako 6 rokov poputuje do Centra pomoci detskej onkológie Svetielko nádeje v Banskej Bystrici. Táto nadácia funguje už 20 rokov a je zameraná na zlepšovanie a skvalitňovanie života detí a mladistvých s onkologickým alebo iným vážnym ochorením v súčinnosti s Detskou fakultnou nemocnicou s poliklinikou v Banskej Bystrici.
Výťažok za jedlá Petra Bracha, ktorý pôsobí v našom hoteli už viac ako 6 rokov poputuje do Centra pomoci detskej onkológie Svetielko nádeje v Banskej Bystrici. Táto nadácia funguje už 20 rokov a je zameraná na zlepšovanie a skvalitňovanie života detí a mladistvých s onkologickým alebo iným vážnym ochorením v súčinnosti s Detskou fakultnou nemocnicou s poliklinikou v Banskej Bystrici.
Dvaja šéfkuchári s veľkým srdcom
Zdenko Kramarčík, aktuálne šéfkuchár známej žilinskej reštaurácie Olivia’s. Už počas strednej školy zbieral víťazstvá na súťažiach. Neskôr pôsobil aj v niekoľkých popredných slovenských reštauráciách, ako Belene v Château Gbeľany a tiež je známy z mnohých konceptov a skvelých degustačných eventov po celom Slovensku. Miluje otvorený oheň a učarovalo mu grilovanie.
Peter Bracho, ktorý pôsobí v našom hoteli ako šéfkuchár už viac ako 6 rokov kladie dôraz na kvalitu, lokálnosť a čerstvosť používaných surovín. Je držiteľom ocenení Majster kuchár SR 2016/2017 a víťaz piateho ročníka Interregional Culinary Cup of European Regions 2019. V minulosti varil vo Viedni, v Nemecku, v reštaurácii michelinského šéfkuchára Pavla Pospíšila či u Jaroslava Žideka. Tiež sa angažoval na rozbehnutí reštaurácie Warhol’s Bar & Bistro na EXPO 2020 v Dubaji – v Slovenskom pavilóne.