Snehová kalamita pomohla zjazdovkám

8. 2. 2023 Iné lokality
Domov Snehová kalamita pomohla zjazdovkám

(Liptovský Mikuláš, 8. 2. 2023) – Pokým na cestách Liptova po minulotýždňovej kalamite ani stopy, na zjazdovkách sa podmienky na lyžovanie výrazne zlepšili. Snehová pokrývka sa na lyžiarskych trasách pohybuje od zhruba 50 až do 180 centimetrov na južnej strane Chopka. Skvalitnili sa aj podmienky na bežecké lyžovanie.

Jarné prázdniny na Slovensku začínajú už čoskoro a stav na lyžiarskych svahoch na Liptove je výborný.

Minulotýždňová kalamita na severe Slovenska vytrápila najmä cestárov, ale pre milovníkov zimných športov je prísľubom najlepšej lyžovačky tejto zimnej sezóny.

Lyžiarske podmienky sú excelentné najmä v stredisku Jasná a to z obidvoch strán Chopka. „Na Liptove máme v týchto dňoch nádherné slnečné a mrazivé počasie a lyžiarska sezóne je na svojom vrchole. Lyžiari si najmä v Jasnej užívajú 50 kilometrov zjazdoviek s dokonalým menčestrom, výškou snehu okolo jedného metra a na predných Derešoch z južnej strany Chopka ich ohromí až 180 centimetrová snehová nádielka. Veľmi dobré podmienky hlásia aj strediská Malinô Brdo, Ski  Centrum Opalisko Závažná Poruba, Areál PodbrezinySKI Centrum Demänová Rezort v Liptovskom Mikuláši, Skicentrum Žiar – Dolinky v Žiarskej doline, ako aj Žiarce Pavčiná Lehota a Čertovica,“ navnadila riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková. Lyžiarske svahy si vychutnávajú napríklad aj prázdninujúce rodiny z Poľska a Česka.

Liptáci očakávajú, že lyžovačka v Nízkych Tatrách potrvá až do májových sviatkov. Jazdu vo voľnom teréne síce momentálne horská služba neodporúča, ale počasie praje aj bežkárom. Podarilo sa upraviť väčšinu zo 70 kilometrov oficiálnych bežeckých trás na Liptove, takže na svoje si prídu aj milovníci bežeckej stopy. Najlepšie podmienky hlási Liptovská Kokava, Závažná Poruba, Jasná, ale aj trasa po cyklochodníku v Liptovskom Mikuláši.

Postupne na Liptove pribúdajú aj možnosti na voľné korčuľovanie čo poteší najmä deti. V týchto mrazoch výborne padne aj pobyt v termálnych a minerálnych vodách – najväčší záujem je o prírodný kráter Kaďa v Liptovskom Jáne a vodné parky Tatralandia, BešeňováLúčky.

Viac informácií o regióne Liptov na visitliptov.sk .

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov