Nové pohľady na Jasnú a Nízke Tatry

10. 8. 2022 Jasná
Domov Nové pohľady na Jasnú a Nízke Tatry

(Demänovská Dolina, 10. 8. 2022)Panoramatické výhľady na Jasnú a Nízke Tatry ponúknu dve nové živé kamery. Skutočným i virtuálnym návštevníkom Demänovskej Doliny sprostredkujú v reálnom čase informácie o počasí v najnavštevovanejších miestach Liptova.

Výlet do Demänovskej doliny môže byť spojený aj s návštevou atraktívnej rozhľadne na Ostredku tzv. Bencúrovej veže. Práve tam nedávno nainštalovali dve nové kamery. Turistom, ktorí navštívia rozhľadňu sa ako odmena za krátky výstup naskytajú nádherné výhľady na Chopok, Ďumbier či Dereše, ale aj očarujúci pohľad na celú Demänovskú dolinu či Poľanu.

„Je to ďalšia služba pre návštevníkov Demänovskej doliny, turistickej top lokality Liptova. Kamery ponúkajú živý prenos na viacerých weboch vrátane stránky našej obce a stránky regiónu Liptov. Súčasný i potenciálny návštevník vďaka nim dostane aktuálne informácie o počasí. Ako bonus sme na vyhliadkovej veži na Ostredku nainštalovali aj WIFI hotspot,“ hovorí zastupujúci starosta Demänovskej Doliny Richard Bros.

Obec Demänovská Dolina dala kamery osadiť v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Region Liptov s využitím zdrojov, ktorými sa na činnosti OOCR podieľa.

„Demänovská dolina je vyhľadávanou turistickou lokalitou, najmä kvôli možnosti dostať sa na Chopok pohodlne lanovkami. Táto naša dolina však ukrýva oveľa viac krásnych miest, ktoré sa oplatí navštíviť. Okrem rozhľadne Bencúrova veža sú nimi napríklad Vrbické pleso aj dve demänovské jaskyne. Rovnako aj naša atraktívna Lutonského promenáda, ktorá náučnou formou odkryje históriu cestovného ruchu na Liptove aj v Jasnej, či Náučný chodník Príbeh vody priamo v okolí potoka Demänovka. Ten poodhalí tajomstvá potoka, ktorý túto dolinu roky formoval. Najmä v horúcich letných dňoch dovolenkári ocenia aj nižšie teploty či prirodzený chládok v tieni stromov,“ ozrejmila výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková. Pri návšteve horského strediska Jasná rodiny s deťmi zabaví aj niečo naučí atraktívna Dračia cesta. Prázdninujúce deti počas nej pomôžu dráčikovi Demiánovi prekonať strach a všetky prekážky cestou na Chopok.

Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV spolufinancovala osadenie kamier s obcou Demänovská Dolina  aj z dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR vo výške takmer 7 000,- eur.

Živé kamery z rozhľadne Ostredok v Jasnej

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov