Prázdniny na lyžiach na Liptove 2020

14. 2. 2020
Domov Prázdniny na lyžiach na Liptove 2020

(Liptovský Mikuláš, 14. 2. 2020) – Lyžiarska sezóna na Liptove je v plnom prúde. S nástupom jarných prázdnin Liptáci apelujú na lyžiarov, aby využívali na ceste za lyžovačkou aj bezplatné skibusy. Množstvo výfukových plynov v tatranskom ovzduší sa tak dá výrazne znížiť. Autobusová doprava na hory dokáže znížiť množstvo CO2 o viac ako polovicu.

Prázdninujúci lyžiari z Česka a Poľska si lyžovačku na Liptove už užívajú. V týchto dňoch ich doplnia aj rodiny s deťmi a študentmi zo Slovenska. V prvej vlne prázdnin prichádzajú deti z Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského kraja. Podmienky na lyžovačku sú na Liptove veľmi dobré.

„Lyžiari si najlepšie možnosti prirodzene užijú v stredisku Jasná. Odporúčame im, aby neváhali využívať naše bezplatné SKI & AQUA BUS-y. Okrem toho, že je to pohodlná forma dopravy, tak šetrí nielen peňaženku, ale aj naše ovzdušie. Uhlíková stopa sa pri používaní autobusov môže znížiť na cca 102g CO2 na kilometer na jedného pasažiera. V jednoduchosti povedané, množstvo výfukových plynov môžeme aj takto znížiť o viac ako polovicu. Naše skibusy sú navyše spoľahlivá forma dopravy aj vďaka zavedeniu monitoringu skibusov cez mobilnú aplikáciu Liptov. Lyžiari si jednoducho v mobile nájdu svoj skibus, najbližšiu zastávku aj cieľovú stanicu a pohodlne si sami overia, či už nie je skibus plný, prípadne, či nemá meškanie,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková. Bezplatné linky SKI & AQUA BUS-ov spájajú hlavné atrakcie Liptova: stredisko Jasná, Malinô Brdo, Tatralandiu, Bešeňovú, Kúpele Lúčky, Liptovský Mikuláš, Liptovský JánRužomberok. Skibusy jazdia medzi strediskami od rána až do podvečera a denne prepravujú stovky návštevníkov.

Okrem lyžovačky v Jasnej odporúčajú Liptáci prázdninujúcim rodinám aj návštevu iných stredísk na Liptove, kde navyše platí aj zľava cez Liptov Region Card. Ide o strediská Malinô Brdo v Ružomberku, Ski Centrum Opalisko v Závažnej Porube a od tejto zimy už aj v novom Ski Centre v  Demänová Rezort. 

Liptov však nie je len o lyžovačke, preto by dovolenkujúci nemali zabúdať ani na relax či vodný adrenalín. V mnohých liptovských wellness centrách aj termálnych a liečivých vodách. Za návštevu stojí určite akvapark Tatralandia v Liptovskom Mikuláši, obľúbené termálne srdce Liptova Bešeňová, vodný svet Gothal v Liptovskej Osade či Kúpele Lúčky. Viac informácií o skibusoch aj ponuke regiónu Liptov nájdu prázdninujúci na visitliptov.sk.

Projekt SKI & AQUA BUS-ov ako aj monitoring jednotlivých liniek cez aplikáciu Liptov realizuje Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV spolu so strediskom Jasná, ktoré prevádzkuje Tatry mountain resorts, a.s. a použila naň aj prostriedky z dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR vo výške viac ako 125 000 eur a na projekt Liptov Region Card sú to prostriedky vo výške takmer 17 tisíc eur.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov