Dostaňte svoje telo a chuťové poháriky do harmónie.

Inšpirujte sa našimi tipmi na kvalitný relax na Liptove.

Domov Dostaňte svoje telo a chuťové poháriky do harmónie.

Ste neustále v jednom kolotoči pracovných a rodinných povinností? Každý z nás má toho v dnešnej dobe na pleciach viac než dosť, preto by sme si mali bez výčitiek zaviesť rituály, ktoré prinesú oddych, pohodu a regeneráciu tela aj duše.  Zrelaxovaní a nabití novou energiou budete ľahšie zvládať všetky „TO DO listy“ a tiež radosti či starosti bežných dní. S Liptov Region Card sa môžete venovať sebe, rodine a  zdraviu vďaka kvalitnej ponuke miest na relaxáciu. Do pozornosti vám dávame nasledujúce tipy na wellness, relax a tiež chutné gastro zážitky podľa lokality.

1. Liptovský Mikuláš  

Kto povedal, že wellness či gastro zážitky si môžete dopriať len pri špeciálnych udalostiach? V centre Liptovského Mikuláša aj v jeho bezprostrednom okolí nájdete hneď viacero príjemných miest, kam sa môžete ísť uvoľniť či dobre najesť. Po namáhavých a stresujúcich dňoch sa môžete ísť zrelaxovať do wellness centra v športovo-relaxačnom centre Winner, ktoré sídli neďaleko sídliska Podbreziny, kúsok za mestom. Winner ponúka všetko, čo od wellness očakávate – tri tipy sáun (parnú, fínsku, infra), vírivku a vyhrievané ležadlá v tepidáriu. Najobľúbenejšou službou je privátny wellness pre dve osoby aj s fľašou Prosecca, takže sa tam určite vyberte vo dvojici a  vôbec nevadí, že Valentín už je za nami. Pobyt vo wellness si nezabudnite objednať dopredu.

Kultový seriál Priatelia a kaviareň, v ktorej sa legendárna partia stretávala, snáď pozná každý človek na planéte?. Mikulášania sa môžu popýšiť rovnomennou kaviarňou a čajovňou Central Perk, ktorej interiér priam zvádza na leňošenie a posedenie pri dobrom čaji či káve, tak ako to robila známa šestica zo seriálu. Práve čaj je niečo, čo by ste v liptovskom Central Perku mali určite vyskúšať. V ponuke ich majú viac ako 60 druhov a to z rôznych kútov sveta, takže si môžete pomyslene aj trošku pocestovať?. Na svoje si prídu nadšenci kvalitných sypaných zelených, bielych aj čiernych čajov a Pu-Erhu. Ovocné, bylinné čaje a rooibosy ulahodia akejkoľvek vekovej kategórii, špeciálne pripravené druhy v mliekovej verzii zas ponúknu netradičný zážitok z pitia čaju. Pitím čaju navyše podporíte vaše zdravie, veď nemusíme vždy vysedávať len pri pivku či vínku, všakže? ?

Vyhladlo? Poznáte ten dovolenkový pocit, keď ste sa prechádzali a blúdili uličkami a zrazu ste v tej najzastrčenejšej z nich objavili nenápadnú reštauráciu, po opustení ktorej ste ešte dlho cítili skvelú chuť jedla, ktoré vám tam pripravili?  Rodinná reštaurácia Pávik je akoby skrytá v mestskej časti Nábrežie, avšak ponúka výnimočný gastronomický zážitok, ktorý spočíva najmä v kvalite surovín, z ktorých varia. Domáci tu obľubujú pestré menu počas obedových prestávok, ktoré sa každý týždeň obmieňa, zaujímavé jedlá ponúka aj ich a la carte ponuka inšpirovaná svetovou kuchyňou.  Zákazníci s intoleranciou na lepok či laktózu sa tu tiež môžu bez problémov najesť, po konzultácii s ústretovým personálom vám jedlá pripravia podľa potreby.

2. Jasná

Nič vám nespríjemní pobyt vo wellness viac ako očarujúci výhľad na prírodu za oknami či mesto. Na sociálnych sieťach nájdete fotky a videá z rôznych hotelových rezortov po celom svete so strešnými bazénmi s bombastickými výhľadmi, veľmi známy je napríklad bazén v hoteli Marina Bay Sands v Singapure. Avšak, nemusíte cestovať tisícky kilometrov, aby ste zažili podobný pocit. Novovybudovaný wellness Euphoria v Hoteli SNP v Jasnej ponúka úchvatný panoramatický výhľad, ktorým sa môžete kochať počas celého pobytu na okolitý les a hory.

Wellness je vhodný aj pre deti. Vaše ratolesti sa môžu dosýta vyšantiť  v detskom bazéne s vodným ježkom či fontánkami a odpočinok vám doprajú  pobytom v detskom oddychovom bazéne s vodným delom a šmykľavkami. Deti  tu majú dokonca aj vlastnú  suchú saunu s teplotou do 60°C. Euphoria ponúka rozšírené možnosti relaxu pre dospelých, od relaxačného bazénu s hydromasážnymi  tryskami, až po ponuku masáží a zábalov. Garantujeme vám, že z toho miesta budete odchádzať ako znovuzrodení?.

Pri krásnych výhľadoch ešte ostaneme a dávame do pozornosti reštauráciu Strachan Family Jasná, ktorá sídli priamo na zjazdovke, Turistická (č.5), kde vám rozmaznajú chuťové poháriky nielen počas lyžovačky. Apropo lyžiarska sezóna! Tá je stále v plnom prúde a obedový bufet pre lyžiarov je u Strachana prístupný denne do 16:00. Nedajte sa však pomýliť, reštaurácia nie je určená len pre lyžiarov, pochutiť na dobrom obede či večeri si k nim môže prísť hocikto a hocikedy.  Vyskúšajte ich tradičnú kapustnicu či jelení guláš so žemľovou knedľou, maškrtným jazýčkom ulahodia sladké palacinky. Ak budete v Jasnej, Strachan Family si určite nenechajte ujsť.

3. Liptovský Trnovec – prekvapenie na záver 

Ak hľadáte božský pokoj, ďaleko od davov ľudí, ale zároveň chcete stráviť romantické a príjemné chvíle trebárs so svojou polovičkou, pivný wellness Maravar je pre vás to pravé orechové. Maravar je výnimočný najmä priestorovým riešením wellness, nájdete tu privátne miestnosti, v ktorých sa sústreďuje celý proces pivných kúpeľov. Dominantou izieb sú drevené kade s objemom viac ako 700 litrov, čo bežne nenájdete v podobných prevádzkach. Pivný kúpeľ má množstvo zdravotných benefitov. Uvoľňuje dýchacie cesty, zlepšuje stav pleti a posilňuje imunitu. Neodmysliteľnou súčasťou pivnej procedúry je pitie remeselného piva a ponúknu vám aj misu s miestnymi pochúťkami, ktoré majú návštevníci k dispozícii v cene. V prípade záujmu si môžete dopriať aj masáže a zábaly.

Maravar pivny festival (14)

Všetky miesta #TrebaZazit, neváhajte ich využiť so zľavami s Liptov Region Card a nezabudnite nás pri ich návšteve označiť @visitliptov.

autor: Mgr. Miriam Haligardová

Plánovač Liptov