Na Liptove organizujú očkovanie

15. 11. 2021
Domov Na Liptove organizujú očkovanie

(Liptovský Mikuláš, 15. 11. 2021) – Cestovný ruch nielen na Liptove pandémia doslova paralyzuje. Okres Liptovský Mikuláš, kde sa nachádza niekoľko významných atrakcií a množstvo ubytovacích či gastro zariadení, padol do čiernej fázy covid automatu. Zdravie je to najdôležitejšie, preto sa Liptáci mobilizovali a už od najbližšieho víkendu budú jednodávkovo očkovať v dvoch obchodných centrách v Liptovskom Mikuláši a následne cez pracovný týždeň aj v jednotlivých obciach regiónu.

Zimná sezóna je pre Liptov rovnako dôležitá ako tá letná. Oproti minulému roku je situácia lepšia v tom, že je dostupná vakcína a jasnejšie pravidlá fungovania. Problémom však zostáva nízka zaočkovanosť. Liptov tvoria dva okresy Ružomberok a Liptovský Mikuláš. Ten druhý spomenutý sa prepadol do čiernej fázy covid automatu a to znamená veľké obmedzenia pre cestovný ruch a gastro sektor. Pomôcť môže zvýšenie zaočkovanosti kritickej skupiny ľudí nad 50 rokov.

Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV preto v spolupráci s mestami a obcami,  Žilinským samosprávnym krajom (VakciZuzka) a partnermi zrealizuje očkovanie občanov všetkých vekových skupín jednodávkovou vakcínou Janssen v mieste bydliska a tiež vo dvoch nákupných centrách, všetko bez potreby registrácie vopred. „Veríme, že občania z okresu Liptovský Mikuláš využijú túto možnosť. Očkovať budeme od soboty 20. novembra 2021 v obchodných centrách RBG Liptov a Stop Shop v Liptovskom Mikuláši a následne od 22. novembra po jednotlivých obciach,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková. Okrem toho bude možné bez registrácie prísť aj na očkovanie dvojfázovou vakcínou do Liptovskej nemocnice s poliklinikou v mestskej časti Palúdzka v Liptovskom Mikuláši.

„Zdravie je to najdôležitejšie. Budeme radi, ak ľudia prejavia o očkovanie záujem.  Časť občanov z vidieka je v nevýhode, lebo musia za očkovaním veľa cestovať. Podľa našich zistení to, že príde očkovací tím za nimi, môže byť pre nich výhodou, rovnako ako zaočkovanie sa jednodávkovo bez registrácie počas nakupovania. Na očkovanie v obciach využijeme tzv. VakciZuzku a plánujeme lekárom poskytnúť tiež náš skibus,“ doplnila Bartková. Riaditeľka oblastnej organizácie cestovného ruchu veľmi uvítala aj nedávnu úprimnú výzvu rešpektovanej športovkyne a rodáčky Petry Vlhovej a verí, že Slováci budú zodpovední.

Podrobnejšie informácie o plánovanom očkovaní sú dostupné a postupne aktualizované na webe regiónu – https://www.visitliptov.sk/covid-opatrenia/.

Liptáci vkladajú do zimnej sezóny veľké očakávania. Veria, že Slováci strádajúci domáci cestovný ruch podporia aj to, že budú zodpovední. Región pod severnou stranou Chopka nechce dopustiť scenár z minulej zimy. Fyzická a psychická pohoda ľudí súvisí aj s možnosťou tráviť čas pobytom na horách, či už pri lyžovaní, bežkovaní, skialpinizme, prechádzkach v zasneženej prírode či wellnesových aktivitách.

Cesta k zdraviu môže byť aj príjemná – Liptáci odkazujú, že sa tak dá, aj vďaka pobytu v ich hornatom regióne už túto zimnú sezónu. Rezervácie pobytov postupne  nabiehajú, lyžiarsku sezónu na Liptove pripravujú a jej otvorenie plánujú už začiatkom decembra.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov