Koncert dvetisíc metrov nad morom

10. 6. 2020
Domov Koncert dvetisíc metrov nad morom

(Jasná, 10. 6. 2020) – Päť najatraktívnejších lokalít Liptova sa stane miestom originálnych koncertov. Nemožnosť organizovať veľké podujatia Liptákov neodradila. Verejnosti prinášajú jedinečný koncept online hudobných vystúpení pod názvom Liptovfest ONLINE. Jednotlivé koncerty budú rozložené na obdobie celého leta. Už tento piatok, 12. júna pôjde o jedinečný koncert z Chopku. Vo výške viac ako dvetisíc metrov nad morom vystúpi slovenská alternatívna rocková kapela Billy Barman. Zámerom Liptákov je prilákať turistov do regiónu cez jedinečný zážitok z koncertov na originálnych miestach. Vystúpenia budú streamované online a navyše z nich vzniknú unikátne propagačné videá. Projekt vyvrcholí prvý septembrový piatok v pamiatke UNESCO vo Vlkolínci. Organizátori veria, že ten už budú realizovať aj za účasti verejnosti.

Po piatich ročníkoch Liptovfest, najmä vzhľadom na pandémiu, zmení svoju tvár na online podujatie. Liptov to sú najmä hory, termálne pramene, mestá, zábava aj tradície. V centrále cestovného ruchu dlho dumali ako zaujať verejnosť a pritom ju nemať na jednom mieste a vo veľkom množstve. Online prenosy boli zdá sa cestou,  nebolo však vôbec jednoduché ako to celé vymyslieť. „To ako sme to originálne vymysleli, môže každý uvidieť už tento piatok večer o 20,00 vďaka lifestreamu z Chopka cez náš YouTube Region Liptov a Facebook slovakia.visitliptov. V Rotunde vo výške 2004 metrov zahrá kapela Billy Barman. Nepôjde o klasický online koncert, ktorý človeku napadne pri tomto slovnom spojení. Nechceme, aby si ľudia pustili koncert a povedzme sa venovali doma iným veciam a len počúvali hudbu. Náš festival má ambíciu ukázať krásy Liptova, jeho jedinečné miesta a prilákať ľudí k návšteve aj prostredníctvom dobrej hudby. Rovnako ako je pre nás dôležitý interpret, tak aj miesto, kde sa koncert bude odohrávať. Rôzne miesta sme vybrali preto, aby sme ľuďom ukázali široké aj atraktívne možnosti, ktoré Liptov ponúka. Naše koncerty bude možné sledovať nielen online, ale neskôr aj z archívu, čím vytvoríme priestor aj na ďalšiu propagáciu regiónu,“ povedala projektová manažérka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Veronika Koštialová. V piatok 3. júla vystúpi skupina Korben Dallas v obci Lúčky, bezprostredne pri nádhernom Lúčanskom vodopáde. Posledný júlový piatok do balkánskych rytmov zahalí večerné centrum Liptovského Mikuláša skupina Balkansambel. V neďalekej Tatralandii sa v sobotu 15. augusta predstaví ikona slovenského reggae – skupina Medial Banana.

„Náš posledný koncert zo série Liptovfest ONLINE plánujeme na 4. september vo Vlkolínci. Vlkolínec má v ponuke Liptova svoje významné miesto. Je pýchou Liptova aj Slovenska. Už viac ako 25 rokov nám robí výborné meno vo svete ako pamiatka UNESCO. Koncert na tomto jedinečnom mieste odohrá v piatok večer kapela Hrdza a my všetci veríme, že nebude len online, ale že na ňom privítame aj početnú verejnosť. Samozrejme všetko závisí od vývoja pandémie,“ navnadila riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Podujatia Liptovfest ONLINE a propagačné videá realizuje Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV aj vďaka dotácii Ministerstva dopravy a výstavby SR vo výške 15 000,-.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov