TS_Historický vláčik ako nová letná atrakcia na Liptove

29. 6. 2018
Domov TS_Historický vláčik ako nová letná atrakcia na Liptove

(Ružomberok, 29. 6. 2018) – Historický vláčik začne svoju letnú prevádzku v Ružomberku už 30. júna a premávať bude až do 2. septembra každý víkend a sviatok. Vďaka novej atrakcii na Liptove ožije kus histórie, ktorá v minulosti spájala Ružomberok s Korytnicou.

Liptov je od prvého prázdninového víkendu bohatší o mimoriadne zaujímavú atrakciu. Je ňou historický vláčik Korýtko, ktorý premáva z hlavnej stanice v Ružomberku až po niekdajšiu zápalkáreň na ulici Šoltésovej, kde je už druhý rok štart atraktívnej trasy CykloKorytničky. Nová atrakcia bude v prevádzke každý víkend a každý sviatok od 30. júna do 2. septembra 2018. Prvá jazda vlakom bola na nedávnom Korýtkofeste, ktorý bol zároveň oslavou 110. výročia od prvej jazdy vlaku.

Legendárna a v minulosti veľmi obľúbená železnica ožíva po štyridsiatich rokov nečinnosti. Bohužiaľ celá trať z Ružomberka sa nám nezachovala. S partnermi sme oživili aspoň trojkilometrový úsek trate, ktorý veríme bude peknou atrakciou pre dovolenkárov a prázdninujúcich. Predstaví im a viac poodhalí aj túto krásnu časť liptovského regiónu,“ povedal Miroslav Klíma, jeden z aktivistov vďaka, ktorým vláčik opäť ožíva. Video pozvánka je dostupná TU.

Projekt realizuje v spolupráci s mestom Ružomberok a aktivistami Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV, ktorá naň použila prostriedky z dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR vo výške až 20 900,- eur.

cyklokorytnička

Jazdy historickým vláčikom nadväzujú na úspešnú CykloKorytničku, ktorá je v prevádzke od roku 2016. Vláčik bude mať pripojený aj nákladný vozeň na bicykle čím je ideálnym prostriedkom na presun z Ružomberka na začiatok CykloKorytničky. Využiť ho teda môžu aj cyklisti z iných častí Slovenska, ktorí sa vlakmi Železničnej spoločnosti Slovensko dovezú do Ružomberka. Vďaka vláčiku sa dostane do Revúckej doliny viac turistov, ktorí môžu postupne objavovať krásy málo známej Revúckej doliny. Okrem cyklistiky si môžu spraviť aj turistické výlety na atraktívny Brankovský vodopád či do Vlkolínca.

„Historickým vláčikom sa prevezú naši návštevníci za výbornú cenu len jedno euro za dospelú osobu, pričom s regionálnou kartičkou zliav Liptov Region Card si znížia cenu až o 50% na symbolických 50 centov,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Prevádzka historického vláčika začína už v sobotu 30. júna 2018.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

  1. Dobrý deň premáva vláčik aj túto sezónu. Viete mi dať info odkiaľ kam a v akých časoch ? Dakujem

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov