TS_Rozprávkové leto na Liptove

15. 6. 2018
Domov TS_Rozprávkové leto na Liptove

(Lúčky, 15. 6. 2018) – Letná sezóna na Liptove odštartovala už aj oficiálne. Láka na novinky i osvedčené atrakcie. Najviac noviniek pripravili akvaparky a kúpele. Do sezóny región vstupuje s novým hotelom aj novými atrakciami zameranými najmä na rodiny s deťmi, turistov a cyklistov. Chystá sa kopec podujatí, či už overených s dlhoročnou tradíciou, ale aj úplne nových. Vďaka Liptov Region Card majú aj toto leto turisti bezplatné poistenie záchrany v horách a možnosť ušetriť až do 50 % na 66 rôznych atrakciách a službách po celom regióne. Hlavným motívom aktuálneho leta je rozprávka. Od 15. júna spustili Liptáci nový projekt pre rodiny s deťmi LIPTOVIEDKY vďaka, ktorému návštevníci spoznajú región hravou, rozprávkovou formou a odnesú si domov kolekciu originálnych liptovských rozprávok.

Letné počasie teší Slovensko už dlhší čas. Oficiálne otvorenie letnej sezóny Liptov zažil v piatok 15. júna v KÚPEĽOCH LÚČKY, kedy sa zároveň začala aj aktuálna kúpeľná sezóna. Práve tunajšie kúpele sa môžu pýšiť množstvom noviniek. Len nedávno otvárali nový kúpeľný hotel Kubo so 120-timi lôžkami. Prebieha aj komplexná modernizácia a rozširovanie balneoterapie. Kúpeľníctvo na Slovensku totiž zažíva v posledných rokoch nebývalý rozmach. Budúcnosťou kúpeľníctva už nie sú len pacienti s rozvinutými ochoreniami, klienti hľadajúci pomoc pri rehabilitácii či rekonvalescencii po operáciách, ale všetci, ktorým záleží na zdraví. V novom hoteli pripravili aj stálu expozíciu fotografií ľudových remesiel približujúcich tradície a remeslá z Liptova a Oravy. Tvorí ju viac ako 50 obrazov rozmiestených po chodbách hotela. Zároveň reprezentujú aj krásu liptovských diev, nakoľko vznikli v spolupráci s organizátormi prvého ročníka podujatia MISS Liptov. V deň oficiálneho otvorenia sezóny na Liptove tiež Lúčania odhalili nový symbol tunajších kúpeľov, lavičku vďaky a prianí – súsošie s nadrozmernými krídlami. Krídla „až k nebu“ predstavujú vďaku za liečivú vodu, ktorá pramení v krásnom regióne Liptova a prinavracia zdravie a harmóniu tela i duše.

 Rozprávková hra pre rodiny s deťmi  Liptoviedky  súsošie s nadrozmernými krídlami

„Liptov dlhodobo patrí k regiónom s najvyššou návštevnosťou aj najvyšším tempom rastu. Medziročne sme zaznamenali rast návštevnosti 6,59 percent a prenocovania nám narástli o 4,5 percenta na 1 611 920. Verím, že sme stále nedosiahli náš strop, nakoľko v regióne nám neustále niečo nové pribúda, takže je dôvod, aby turisti prichádzali, aj sa ku nám vracali. Ťažiskovými klientmi sú pre nás v lete rodiny s deťmi, ktoré si užijú viaceré novinky, či už nové tobogany, oživený historický vláčik, Medvediu cestu, expozíciu LEGO, rozprávkovú rodinnú hru Liptoviedky či atraktívne podujatia počas celého leta,“ povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč.

Rodinná hra LIPTOVIEDKY spája všetky rozprávkové príbehy na Liptove a motivuje rodiny k návšteve jeho top atrakcií. Spoznajú tak Jasnú a príbeh o drakovi Demiánovi, Medvediu cestu a Macka Lacka. Liptáci tiež priblížia príbeh obra aj ovečky Valašky z Čutkovskej doliny, nazrú do podzemnej bájnej ríše Aghartha, vo Východnej zaujme malý farmár a dobrodružstvá s Mikulášom čakajú na deti v Liptovskom Mikuláši. V Liptovskej Sielnici zažijú rozprávku o víle Betulke, v Bešeňovej na nich čaká príbeh motýľa Bešky a v Tatrapolise a Tatralandii zase keltíci Tara a Tajo.

„Jedenástku našich originálnych, liptovských rozprávok, ktoré vznikli presne na mieru nášho nového projektu LIPTOVIEDKY uzatvára rozprávka o Maťkovi a Kubkovi z Lúčok. Námety na rozprávky vznikli na Liptove a do finálnej podoby nám ich dal obľúbený slovenský básnik, prozaik, dramatik, scenárista, textár a autor literatúry pre deti a mládež Daniel Hevier. Základom našej rodinnej hry je spoznávanie Liptova, následne vytváranie si vlastnej kolekcie rozprávok, plnenie jednoduchých úloh, zbieranie pečiatok do pamätníčka až po získanie originálneho CD s rozprávkami, ktoré nahovorili obľúbení Kronerovci,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková. Deti dostanú pre lepšiu orientáciu po regióne mapu Liptova, kde nájdu okrem všetkých atrakcií regiónu aj vyznačené jednotlivé rozprávkové miesta.

O tom, že Liptov je skutočne rozprávkový presvedčí návštevníkov regiónu aj nové podujatie ZA 7 HORAMi. Od 5. do 7. júla bude celý Liptovský Ján žiť rozprávkami. Vystúpi 6 rôznych divadelných zoskupení s rôznymi predstaveniami. Špecifikom podujatia je, že nebude na jednom mieste, ale bude ním žiť celý Liptovský Ján aj Jánska dolina. Navyše sprievodné, rozprávkové podujatia čakajú na deti 5. júla v Kúpeľoch Lúčky a 7. júla v Hrabove dá bodku za podujatím atraktívny nočný pochod. Video pozvánka na podujatie: https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=6lxVwpHPGIg Štvrtý ročník podujatia Liptovfest čaká na návštevníkov 20. a 21. júla v Liptovskom Mikuláši a Street Music Night 10. augusta. Deň nato bude patriť príbehu včiel na atraktívnom podujatí Dračie noci na Chopku a obľúbené podujatie Drevené kráľovstvo na Strachanovke bude 13. až 15. septembra v L. Jáne. Zoznam všetkých podujatí na Liptove je dostupný na linku https://www.visitliptov.sk/podujatia/ .

Dovolenkári na Liptove majú počas leta 2018 v ponuke kartu zliav Liptov Region Card. Jej hlavnými výhodami je poistenie záchrany na horách, široká ponuka zliav aj s novinkami, možnosť pripojiť sa do siete bezplatných wifi pointov a vernostný program. Karta ponúka v lete 2018 až 66 rôznych zliav – z noviniek sú to zľavy do centra Gothal v Liptovskej Osade, zľava na historický vláčik v Ružomberku, na kone vo Východnej, do reštaurácie Marina Liptov, ale aj na autopožičovňu, ktorá je zaujímavá najmä pre Izraelčanov, ktorí prichádzajú na Liptov letecky.

K veľkým novinkám sezóny na Liptove patria dva mega tobogany v Tatralandii. „Obidva naše tobogany ponúkajú jazdu na 4-raftoch a komfort v podobe výťahu. Ide o jedinečné tobogany v Európe, najbližšie podobné sú v Dubaji a na Tenerife. Výška veže odkiaľ sa štartuje je 17,16 metra a najvyšší bod strechy je vo výške 22,16 metra, čo je takmer ako 7-poschodový panelák. Zrýchlenie, ktoré môžu zažiť naši návštevníci bude z 0 na 50 km /hod. za jedinú sekundu. Všetko toto, ale nielen to bude možné zažiť už 8. júla 2018 na veľkom otvorení našich nových mega toboganov,“ informovala marketingová riaditeľka TMR Slovensko Sylvia Artzová. Na oba prázdninové mesiace pripravili prevádzkovatelia Tatralandie tiež víkendové „mega hity“. Každý víkend vystúpi iný interpret. Dovolenkári sa môžu tešiť na duo Twins, Mira Jaroša, EGA, Eusebia a mnohých ďalších. Neďaleko Tatralandie v Liptov Aréne na deti popri motýlej záhrade čakajú aj LEGO kocky. V dočasnej letnej expozícii na fanúšikov LEGA čaká na ploche 500 m2 200 tisíc kociek a až 2 tisícky figúrok LEGO. Novinkou je, že oba liptovské akvaparky majú od leta vstup pre deti do 6 rokov bezplatný.

Významnou atrakciou týchto prázdnin bude aj pravidelná prevádzka historického vláčika Korýtko z Ružomberka na začiatok CykloKorytničky. Jeho prvá jazda po desiatkach rokov nečinnosti a chátrania bola počas Korýtkofestu 9. júna 2018. Letná prevádzka vláčika začne 30. júna a uskutoční sa počas víkendov a sviatkov až do 2. septembra. Cena za jazdu bude symbolická len jedno euro a s Liptov Region Card dokonca len 50 centov. Využívať ho budú môcť cyklisti, ale aj turisti či výletníci.

Oficiálne otvorenie sezóny bude v sobotu 16. júna pokračovať na Bešeňová Fashion Opening, sezónu tak otvorí elegancia, trendovosť a šmrnc. Novinkou Bešeňovej pre toto leto je finalizácia 1. etapy výstavby nového wellnes & spa, napojenie  2 exteriérových víriviek, dovysádzanie zelene a kríkov či nový vstup do vonkajšieho areálu. V areáli prevádzkovateľ plánuje vytvoriť v spolupráci so ZOO KONTAKT Zvieratkovo, kde nájdu deti mláďatá exotických a domácich zvierat a tiež stálu expozíciou vtáctva.  Navyše na ploche takmer 900 m2 vznikne nová detská zóna s trampolínami, nafukovačkami, pieskoviskom, hojdačkami a šmýkačkami. Okrem toho na návštevníkov každý víkend čaká „leto v pohybe“ – každý víkend iná hudba, iný zážitok a iný pohyb. Vystúpia napríklad Laci Strike, Fredy Aysi, tanečníci z Let´s Dance a mnohí ďalší.

Leto na Liptove bude rozprávkové a atraktívne… Čáry, máry, buď leto…

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov