Domov Zimná sezóna bude na Liptove svetová

Zimná sezóna bude na Liptove svetová

3. 12. 2015

(LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ, 03.12.2015) – Na druhom najvyššom kopci Nízkych Tatier sa už v piatok uskutoční stretnutie svetových mien. Nielen naši úspešní športovci totiž 4. decembra pomôžu vyzdobiť najvyššie položený vianočný stromček na Liptove a zároveň oficiálne otvoriť zimnú sezónu pod Chopkom, ktorá bude z viacerých dôvodov niesť prívlastok svetová.

Michal Martikán, Pavol Hurajt, Patrik Kuril a Dominika Multáňová – držitelia medailí z najvyšších svetových podujatí v rôznych športových disciplínach si už v tento piatok dajú rande len kúsok pod vrcholom Chopka. Ich úloha bude pomôcť pri otvorení zimnej sezóny, s ktorou sa spája množstvo očakávaní. „Nie je tajomstvo, že najviac si sľubujeme od pretekov Svetového pohára žien v alpskom lyžovaní, ktorý sa na Liptov vracia po vyše tridsiatich rokoch. Verím, že toto podujatie zvládneme a Slovensko sa bude prezentovať vo svete v najlepšom svetle. Zima v našom regióne však nebude len o lyžovačke, ale aj množstve zábavy, atraktívnych podujatí a doplnkových služieb, ktorých ponuka sa z roka na rok rozširuje,“ avizuje Ján Blcháč, predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV.

Správu o otvorení zimnej sezóny prinesie do sveta vo svojich pazúroch orol a tradične jej požehnajú aj kňazi zo severnej i južnej časti Chopka. Deti z Liptova a Horehronia si následne, pod pozorným okom Tatranca, zmerajú sily v prvom zjazde sezóny. „Najkrajšou atrakciou podujatia však bude zdobenie netradičného vianočného stromčeka, ktorý bude celý drevený a postavený z lyží. Spoločne ho ozdobia športovci s deťmi a pozvanými hosťami. Týmto spôsobom chceme dať všetkým na známosť, že pre dobrú vec sa vieme spojiť,“ dopĺňa Darina Bartková, riaditeľka OOCR REGION LIPTOV.

Od novej sezóny si sľubujú veľa najmä v lyžiarskych strediskách, ktoré nezaháľali ani počas leta a pre návštevníkov pripravili množstvo vylepšení.„Pre lyžiarov sme rozšírili zjazdovky, pridali sme opäť nové kilometre tratí, prichystali sme množstvo atraktívnych podujatí a zlepšili systém zasnežovania. Počas nasledujúcich mesiacov chceme klientom dokázať, že Jasná má ambíciu konkurovať najlepším európskym strediskám nielen na papieri, ale aj v skutočnosti,“ zdôrazňuje marketingová riaditeľka strediska Jasná Nízke Tatry Sylvia Artzová.

Predvianočnú atmosféru dotvorí ochutnávka tradičných liptovských a horehronských špecialít. Chýbať nebude voňavá kapustnica a výborná nálada, ktorá by nemala z turistických stredísk po celom regióne zmiznúť počas celej sezóny.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov