Moderná obec, moderné informácie

23. 11. 2023 Iné lokality
Domov Moderná obec, moderné informácie

V centre obce Bešeňová, ktorá patrí k najnavštevovanejším lokalitám regiónu Liptov, pribudli informačné kiosky aj oddychová zóna. Obec tak bude moderným spôsobom riešiť nielen komunikáciu s občanmi a tunajšími podnikateľmi, ale najmä s množstvom turistov, ktorí navštevujú tunajší vodný park. Tí vďaka digitálnym tabuliam získajú cenné informácie o ponuke a atrakciách obce aj celého regiónu Liptov.

Bešeňová je známa vďaka travertínom a termálnym prameňom. Práve vďaka prírodnej sile z hlbín zeme mohol pred rokmi vzniknúť vodný park Bešeňová, ktorý sa stal termálnym srdcom Liptova. Vodný park láka do obce turistov, ktorý ho navštevujú celoročne a vychutnávajú si relax aj vodnú zábavu, ale tiež najlepšie saunové rituály. V minulom roku mala obec Bešeňová takmer 202 tisíc prenocovaní, s tým súvisí aj prirodzený dopyt po informáciách.

„V obci nemáme informačné centrum a ani personál, ktorí by dokázal vybavovať množstvo dopytov. Okrem veľkých ubytovacích zariadení vo vodnom parku máme aj viacero menších penziónov, rodinných chát či privátov, ktoré ročne privítajú tisíce turistov. Preto sme sa spolu s partnermi rozhodli dopyt po informáciách riešiť moderne a to vybudovaním informačných kioskov v centre našej obce. Všeobecné informácie o obci, o možnostiach pre turistov v okolí aj celom Liptove, tak budú online dostupné na modernej platforme. Zároveň sme aj ekologickí, keďže nebudeme musieť niektoré informácie zverejňovať v papierovej forme – naše plagátové miesto je totiž  tiež v digitálnej podobe, na tabuli v kioskoch. Vytvorili sme tak samoobslužné informačné centrum, ktoré reflektuje aktuálne trendy,“ povedal starosta obce Bešeňová Martin Baran. Nové samoobslužné informačno-oddychové miesto v centre obce, ktoré dnes slávnosti uviedli do života, bude tiež plniť funkciu malého trhového predaja. V lokalite tiež pribudli verejné toalety. Do budúcnosti sa očakáva, že v hlavnej letnej sezóne bude obec pri informačných kioskoch v prípade potreby zamestnávať aj jednu pracovnú silu.

„Na Liptove je zhruba desiatka informačných centier. Obec s takým veľkým významom z pohľadu turizmu, akou je Bešeňová, potrebovala informačný bod aj mimo vodného parku, kde by mali turisti aj domáci možnosť získavať informácie, podnety, novinky aj oznamy. Toto nové moderné riešenie vítame a veríme, že ho ocenia aj jeho užívatelia a bude inšpiráciou aj pre iné lokality či už u nás na Liptove alebo aj mimo neho,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková. V obci inštalovali 3 kiosky s 3 dotykovými informačnými tabuľami a o ich napĺňanie obsahom sa bude starať obec. Aktívne pritom bude využívať aj obsahovo prepracovaný a informáciami nabitý destinačný web Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV VisitLiptov.sk.

Bešeňová okrem vlastných zdrojov spolufinancovala projekt v spolupráci s MAS Dolný Liptov a Oblastnou organizáciou cestovného ruchu REGION LIPTOV. Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV financovala dva kiosky z dotácie Ministerstva dopravy SR vo výške 34 138 €,- eur.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov