Zima na Liptove bude výhodnejšia

9. 11. 2023 Liptovský Mikuláš
Domov Zima na Liptove bude výhodnejšia

Zima na Liptove bude výhodnejšia

Prvú decembrovú sobotu sa otvorí v Jasnej, pod vrcholom Chopka, zimná sezóna na Liptove. Už teraz však platia nové zľavy cez Liptov Region Card, vďaka ktorým ušetria turisti a po novom aj zamestnanci v cestovnom ruchu. Od začiatku novembra je v ponuke 52 zliav, väčšina vo výške 5% až 50%. Potešia však aj zľavy 100% na vybrané expozície a najmä na dopravu skibusmi do Jasnej.

Do otvorenia lyžiarskych svahov zostáva necelý mesiac. Prišiel čas, kedy sa treba zamýšľať nad tým kam vyraziť túto zimu za aktívnym relaxom, parádnou lyžovačkou aj rozmanitými zážitkami. Liptov je určite správna voľba. Na malom teritóriu ponúka širokú škálu možností na dovolenkový program pre všetkých. A keď sa núka možnosť pri dovolenkách a výletoch ušetriť, tak prečo to nevyužiť. Liptov Region Card ponúka sériu rôznych zliav a zvýhodnení pre pobytových hostí a návštevníkov Liptova už dlhé roky. Mnohí jeho verní návštevníci z karty roky benefitujú. Okrem plastovej kartičky viacerí využívajú aj jej online verziu, dostupnú v aplikácii Liptov – Nízke Tatry. Väčšina zliav platných od 1. novembra je vo výške 5 až 50 percent, ale máme zľavy aj vo výške 100 percent a to na niektoré expozície či na naše skibusy do strediska Jasná,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková. Na kartu má nárok bezplatne každý hosť ubytovaný na viac ako 1 noc a jej platnosť nie je obmedzená. Zakúpiť sa dá aj v infocentrách, ale možný je aj jej pohodlný online nákup.

„Na zimu sme pre našich návštevníkov pripravili až 52 zliav v 8 kategóriách, a to doprava, lyžiarske strediská, vodné parky a relax, rodiny s deťmi, šport a zážitky, kultúra a história, kde jesť a piť, ako aj tipy na zľavy v požičovniach a obchodoch. Na skipasy v stredisku Ski centrum Demänová a Opalisko majú držitelia karty zľavy až do 30%, čo sa určite oplatí. Potešia aj zľavy do vodných parkov Bešeňová, Tatralandia v Liptovskom Mikuláši, Gothal v Liptovskej Osade, v Kúpeľoch Lúčky či do viacerých wellnessov. Výhodnejšie sú i výpožičky lyžiarskeho výstroja a konzumácia v mnohých reštauráciách aj kolibách. Zľavy sú dostupné u nás na webe aj v šikovnej brožúrke, ktorá je tiež sprievodcom po regióne,“ doplnila riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Liptáci odporúčajú pri karte zliav využívanie takzvanej samoakceptácie karty. Je to jednoduché, dovolenkár si pri vstupe do atrakcie naskenuje viditeľne umiestnený QR kód alebo zadá link, vpíše 6-miestne číslo svojej karty a kliknutím si vyberie službu, ktorú chce využiť. Pri pokladni sa už následne len preukáže potvrdenou akceptáciou a využije svoju zľavu. „Zimná dovolenka u nás na Liptove je určite dobrý nápad. Najlepšie obdobie na rezervovanie si pobytov práve prišlo. Výber kapacít je veľmi široký. Aj keď treba povedať, že ťažšie je to už s rezervovaním pobytov priamo v stredisku Jasná v termíne Svetového pohára. Preprava skibusmi však bude zabezpečená, a teda ubytovanie odporúčame aj v iných častiach regiónu,“ povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč. Na Liptove myslia aj na zamestnancov cestovného ruchu pracujúcich najmä na recepciách, infocentrách či marketingových oddeleniach. Vďaka karte majú nárok na 10 atrakcií s výraznejšou zľavou. Aj takto chcú motivovať, aby ľudia pracovali v cestovnom ruchu.

Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV financuje projekt Liptov Region Card aj z dotácie Ministerstva dopravy SR vo výške 10 500,- eur.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov