Skibusy do Jasnej premávajú ďalej

13. 3. 2023 Liptovský Mikuláš
Domov Skibusy do Jasnej premávajú ďalej

(Jasná, 13. 3. 2023) – Na Liptove predĺžili premávku skibusov do Jasnej. Nový grafikon platí od dnes, teda od 13. marca 2023. Lyžiari môžu nasadnúť na skibus v Liptovskom Mikuláši alebo si môžu zaparkovať auto na Záchytnom parkovisku na začiatku Demänovskej doliny a cestovať odtiaľ. Podmienky na lyžovanie sú stále veľmi dobré. Lyžuje sa na všetkých zjazdovkách zo severnej aj južnej strany Chopka.  

Lyžiarske podmienky v Jasnej si lyžiari pochvaľujú. Dostatok technického aj prírodného snehu je na oboch stranách Chopka a lyžuje celé stredisko. Pôvodný grafikon bezplatných skibusov do Jasnej platil do uplynulej nedele a od pondelka 13. marca predbežne do konca týždňa platí nový grafikon jázd – TU.

Skibusy jazdia bezplatne pre lyžiarov od 7:15 do 17:30. Nasadnúť môžu už od zastávky v Demänovej alebo si môžu svoje autá zaparkovať na Záchytnom parkovisku pred Demänovskou dolinou a odtiaľ nasadnúť s lyžami na skibusy, ktoré jazdia v pol hodinových intervaloch. Dokonca máme aj dve ranné linky, ktoré vychádzajú už od Železničnej stanice v Liptovskom Mikuláši,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková. Len v čase obeda linky jazdia v hodinových intervaloch. Podrobný grafikon nájdu lyžiari na webe regiónu visitliptov.sk alebo stránke strediska Jasná.

„Rád by som lyžiarov pozval na naše svahy, čaká ich skutočne komfortná lyžovačka. V Jasnej sa lyžuje na všetkých svahoch zo severu aj juhu Chopka a ceny sú nižšie ako v top sezóne. Lyžiari si u nás užijú variabilitu možností a veľmi dobré snehové podmienky vďaka technickému snehu aj prírodnej snehovej nádielke,“ navnadil lyžiarov riaditeľ strediska Jasná Jiří Trumpeš.

Grafikon skibusov platný pre 12. týždeň, teda od 20. marca, budú Liptáci nastavovať v priebehu tohto týždňa a v jeho závere bude aj zverejnený.

Na Liptove sa stále lyžuje aj v iných lyžiarskych strediskách – Malinô Brdo pri Ružomberku, Ski Centrum Opalisko v Závažnej Porube, Ski areál Podbreziny v Liptovskom Mikuláši, Dolinky v Žiarskej doline, Žiarce v Pavčinej Lehote či Čertovica. Podrobnejšie informácie o prevádzke a výške snehu sú dostupné priamo na stránkach lyžiarskych stredísk.

Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV, spolu so strediskom Jasná a obcou Demänovská Dolina financuje skibus aj z dotácie Ministerstva dopravy SR vo výške viac ako 162 tisíc,- eur.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov