Voda nad zlato

19. 8. 2022 Iné lokality
Domov Voda nad zlato

(Lúčky, 19. 8. 2022)V malej obci na Liptove učupenej pod vrcholom majestátneho Choča už roky pomáhajú návštevníkom liečiť nejednu boľačku duše i tela. Za všetko môže voda. Na Lúčkach povýšili vodu nad zlato. Liečivá voda pomáha chorým, ale kúpele navštevujú aj zdraví ľudia či rodiny s deťmi. Preto v obci a jej okolí prinášajú stále novinky, ktoré atraktívne vyplnia program. Poslednou takou je umelecká lavička venovaná filozofovi, vedcovi, polyhistorovi Matejovi Belovi.

Liečba a relax v modernom šate to sú KÚPELE LÚČKY na Liptove. Zdravie tu návštevníkom prinavracajú, ale sú aj miestom prevencie a podpory zdravia. Vysoké životné tempo, stresy v práci a tlak okolia nútia mnohých vyhľadávať miesta, ktoré im aspoň na chvíľu dajú možnosť zabudnúť na problémy všedných dní. A preto jediné liptovské kúpele s liečivou minerálnou navštevujú aj mladí ľudia či rodiny s deťmi.

Lúčky samotné aj ich okolie im ponúkajú atraktívne možnosti na aktívny aj pasívny oddych v lone prírody.Len toto leto tu sprístupnili hneď niekoľko noviniek. „V kúpeľnom parku máme krásnu novú umeleckú lavičku, ktorá je súčasťou nášho Náučného chodníka umelcov. Venovaná je Matejovi Belovi, jednému z najznámejších slovenských polyhistorov aj najväčších vzdelancov Uhorska, ktorý už v dávnej minulosti opísal liečivé účinky našej lúčanskej minerálnej vody a kúpeľov, ktoré sám navštívil po ukončení štúdií v Halle v 20. rokoch 18. storočia. Roky prešli, ale účinky našej vody sa nezmenili, práve naopak, podporili sme ich špičkovými liečebnými postupmi a prístrojmi. Naša voda je tak skutočne nad zlato,“ zdôraznil marketingový manažér KÚPELE LÚČKY a.s. Peter Mičko.

„Nová lavička, ktorá je súčasťou Náučného chodníka umelcov, vznikla aj s podporou našej oblastnej organizácie. Obľúbený náučný chodník očarí návštevníkov krásnymi umeleckými lavičkami v podobe klavíra či huslí, ktoré sú zároveň funkčné a poskytujú oddych počas prechádzky našou liptovskou prírodou,“ povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč. Chodník umelcov je venovaný známym umelcom, ktorí v Lúčkach pôsobili.  Altánok je venovaný Milanovi Michalovi Harmincovi, známemu architektovi, ktorý naprojektoval jeden z kúpeľných domov, umelecké lavičky sú venované Tadeášovi Salvovi, známemu skladateľovi a rodákovi z Lúčok a Jožkovi Piťovi, jednému z najznámejších primášov Slovenska, ktorý na Lúčkach pravidelne hrával a zaslúžil sa o rozvoj slovenskej ľudovej hudby.

Vo večerných hodinách na Lúčkach zraky návštevníkov uchvacuje aj Lúčanský vodopád. Nedávno začala obec s jeho revitalizáciou a už v úvodnej fáze bolo realizované jeho osvetlenie. „V tridsaťsekundových intervaloch sa tu strieda šesť farieb svetelného spektra. Navyše, tento rok bola u nás revitalizovaná aj kúpeľná fontána a je plánované dokončenie kultúrneho altánku, ktorý bude slúžiť na hudobné koncerty pre našich kúpeľných hostí a návštevníkov,“ doplnila riaditeľka KÚPEĽOV LÚČKY a.s. Silvia Zacharová.

Lúčanský vodopád je Národná prírodná pamiatka. Ide o najvyšší travertínový vodopád na Slovensku,  s výškou trinásť metrov. Jeho voda nikdy nezamŕza, lebo sa do nej vlievajú termálne minerálne pramene.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov