Liptov avizuje na jarné prázdniny dostatok voľných kapacít na ubytovanie

14. 2. 2022
Domov Liptov avizuje na jarné prázdniny dostatok voľných kapacít na ubytovanie

(Liptovský Mikuláš, 14. 2. 2022) – Krátko pred jarnými prázdninami hlási Liptov dostatok voľných kapacít v ubytovacích zariadeniach naprieč regiónom. Snehové podmienky sú pritom výborné. Tunajšie vodné parky ponúkajú svoje služby pre očkovaných aj ľudí po prekonaní ochorenia covid-19. Februárové rezervácie v ubytovacích zariadeniach sú napriek ideálnym zimným podmienkam v priemere len okolo 30%.

Posledný deň vyučovania pred jarnými prázdninami pre deti a študentov z východu Slovenska je už tento piatok. Podmienky na lyžovanie na Liptove sú výborné a na svoje si tu prídu aj nelyžiari.

„V nižšie položených lokalitách Slovenska už len ťažko hovoriť o snehu, ale u nás a najmä na kopcoch oň nemáme núdzu. Prekvapuje nás však stav rezervácií na február a marec, kedy majú slovenskí žiaci a študenti jarné prázdniny. Rezervácie na február sú v priemere len okolo 30 percent a v marci je to percento ešte nižšie. Ubytovanie je nateraz možné v režime OP+, lyžuje sa v režime OTP a naše vodné parky sú otvorené pre návštevníkov v režime OP. Verím, že výborné lyžiarske podmienky v našich horách motivujú Slovákov, aby prišli na Liptov a podporili domáci cestovný ruch aj svoje zdravie aktívnym pohybom. Liptov je na jarné prázdniny tá správna voľba,“ povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč. Trend rezervácií na poslednú chvíľu pretrváva na Slovensku aj v zime. Veľký dopyt a teda aj potreba skoršej rezervácie sú opodstatnené predovšetkým v prípade chát či luxusných chaletov.

Tento týždeň končia poľské prázdniny. Počet Poliakov bol v porovnaní s predcovidovým obdobím výrazne nižší, aj keď zo zahraničných návštevníkov boli a sú Poliaci najviac zastúpení. Čechov prišlo oveľa menej.  „Liptov je atraktívny aj pre lyžiarske kurzy. Tie dokonca majú pri ubytovaní aj voľnejší OTP režim, takže dúfam, že ešte zareagujú aj školy a prídu na kurzy práve k nám. Výber ubytovacích kapacít na február a najmä marec je stále vysoký,“ upozornila riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Najlepšie podmienky na lyžovanie hlási stredisko Jasná zo severnej aj južnej strany Chopka. Do lyžiarskeho strediska z celého Liptova denne jazdia bezplatné skibusy a vrámci Demänovskej Doliny navyše aj ekologické elektrobusy. Na svoje si prídu lyžiari aj v stredisku Malinô Brdo, Ski centre Opalisko v Závažnej Porube, Ski centre Demänová, vo Fun Parku Žiarce v Pavčinej Lehote a iných strediskách. Súhrnné informácie o ďalších lyžiarskych strediskách na Liptove aj iných tipoch na program počas jarných prázdnin sú dostupné na webe regiónu visitliptov.sk

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov