Liptov je ZA7HORAMi

2. 7. 2021
Domov Liptov je ZA7HORAMi

(Liptovský Ján, 2. 7. 2021) – Prázdniny nemohli mať lepší začiatok. Štvrtý ročník podujatia pre rodiny s deťmi ZA7HORAMi organizovaného naprieč celým Liptovom začalo dnes v piatok 2. júla v Liptovskom Jáne. 34 predstavení divadiel a bohatý sprievodný program budú počas 3 dní v 5 lokalitách od Liptovského Hrádku až po Hrabovskú dolinu. Dnes na podujatí odznela po prvýkrát aj pesnička, hymna ZA7HORAMi. Pieseň od obľúbeného Tomáša Bezdedu a speváckej hviezdičky s umeleckým menom Anika má šancu uspieť aj v rádiách.

Podujatie ZA7HORAMi odštartovalo a Liptov sa vďaka tomu na tri dni mení na krajinu rozprávok. „Rozprávky nás učia rozoznávať dobré od zlého a sú v tejto dobe príjemným pohladením a šancou utiecť od všetkých starostí tejto doby. Sme nesmierne radi, že sa nám podujatie podarilo spolu s partnermi a Oblastnou organizáciou cestovného ruchu REGION LIPTOV už po štvrtý raz zorganizovať. Celé tri dni budeme v Liptovskom Jáne a Jánskej doline, navyše v piatok bude program prebiehať aj v Liptovskom Mikuláši na námestí, v sobotu v Jasnej na Bielej púti a v Liptovskom Hrádku Na Skalke a v nedeľu aj v Hrabovskej doline. Ťahákom prvého dňa je aj premiéra nového songu Tomáša Bezdedu a vychádzajúcej speváckej hviezdičky s menom Anika. Pesnička sa volá príznačne ZA7HORAMi. Aj keď ide o podujatie pre deti, tak to nie je detsky ladená pieseň. Ide o príjemnú skladbu, ktorá má šancu uspieť aj v rádiách, aj keď nateraz jej rádiovú verziu len ladíme. Texty sú moje, hudbu k nim zložil Tomáš a do spolupráce prizval 14-čnú Aniku. Verím, že sa bude pesnička ľudom páčiť a spestrí aj naše podujatie,“ povedal riaditeľ podujatia Michal Rybanský. Organizátori odporúčajú návštevníkom dodržiavať nariadenia covid automatu a najmä nosiť rúška.

Počas celého podujatia, ktoré sa bude realizovať výhradne v exteriéroch, budú zabezpečovať cez svoje hygienické hliadky dezinfekciu, kontrolu počtu účastníkov aj kontrolu rozostupov. Najväčšími ťahákmi rozprávkovej krajiny ZA7HORAMi budú vystúpenia 9 divadiel s 34 predstaveniami, hravé vzdelávanie, veľa športu, atrakcie, Sníček Hugo z TV JOJko, ale aj spomínaný Tomáš Bezdeda. Dobroty navarí Robo Papp a deti zabaví aj obľúbený rozprávkový dedo Miro. Tak ako po minulé roky aj teraz bude podujatie bezplatné. Navyše v lokalite Jánska dolina bude bezplatne premávať aj ekologický kyvadlový autobus. Viac informácií o programe aj pesnička na vypočutie TU.

„Rodiny s deťmi sa u nás zabavia tieto tri dni na podujatí ZA7HORAMi, ale Liptov stojí za návštevu celoročne. My veríme, že aj podujatie bude výbornou pozvánkou na leto na Liptove. Rodiny s deťmi majú u nás ideálne možnosti na dovolenky aj výlety, či už majú chuť tráviť čas pri vode alebo na horách. Množstvo tipov pre rodiny nájdu aj na našom webe visitliptov.sk, tiež v projekte Liptov s deťmi na podstránke https://www.visitliptov.sk/liptov-s-detmi/,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Podujatie ZA7HORAMi financuje Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV aj z dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR vo výške 31 510,- eur.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov