360-stupňový Liptov

15. 12. 2020
Domov 360-stupňový Liptov

(Liptovský Mikuláš, 15. 12. 2020) – Krásy Liptova budú ešte bližšie k svojim návštevníkom. Inšpirácie na budúce návštevy regiónu sprostredkujú špičkové 360-stupňové foto panorámy regiónu. Úchvatné zábery na Čierny Váh, dopĺňajú dych berúce fotografie Liptovskej Mary, liptovských kopcov a dolín, centier miest, až po tunajšie vodné parky. Dve stovky letne ladených fotografií v 360-stupňovom prevedení postupne doplnia aj o zimné fotografie regiónu.

Napriek tomu, že slovenské kopce už sú pod snehom a lyžiarske zjazdovky vítajú svojich prvých lyžiarov, zverejnil región Liptov atraktívne 360-stupňové fotografie, ktoré vznikali v letných mesiacoch. „Zachytiť krásu Liptova na bežných fotkách nie je vždy jednoduché. Aj preto sme sa rozhodli pre 360-stupňové foto panorámy, ktoré dokážu v lepšej perspektíve zvečniť naše hory, turistické atrakcie a lokality, na ktoré sme právom hrdí a ktoré sú cieľom dovoleniek a návštev státisícov ľudí ročne. Zároveň bolo naším cieľom, v čase mnohých obmedzení cestovania, doniesť náš čarokrásny Liptov priamo do obývačiek, mobilných telefónov či tabletov. A podarilo sa, výsledkom sú dve stovky nádherných fotiek a už teraz vieme, že chceme Liptov fotiť aj v zime. Špecializovaná agentúra so svojim tímom pracovala počas leta len na fotkách nášho regiónu plné tri týždne a následná postprodukcia aj umiestnenie fotiek do virtuálnej prehliadky na Google Street View zabralo ešte viac ako dva týždne mravenčej práce za monitormi počítačov,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Liptáci rozdelili fotografie do štyroch hlavných kategórií a to „voda“, „horské strediská“, „doliny a kopce“ a svoje miesto majú aj „mestá, dediny a ich kultúrne pamiatky“. Verejnosť si tak môže vychutnať pohľady napríklad na Liptovskú Maru, Čierny Váh, Čutkovskú dolinu, Veľký Choč, Čereňovú skalu, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Vlkolínec, Pribylinu či Východnú.

360-stupňové fotky sú dostupné na webe v sekcii Panorámy z Liptova, cez weby jednotlivých atrakcií v regióne a tiež cez Google Street View.

Nielen práca vonku a vrtochy počasia spôsobili, že sa musel tím tvorcov vracať na miesto výroby aj opakovane. Štáb asi nezabudne na výrobu na vojenskom cintoríne Háj – Nicovô v Liptovskom Mikuláši, kde bola akurát v čase prvej návštevy školská exkurzia plná detičiek, ktoré doslova poletovali v priestore. Skúškou nervov zase bolo mesiac a pol trvajúce vybavovanie povolenia na natáčanie dronom v Kvačianskej doline, ktorá sa nachádza v najvyššom, teda piatom stupni ochrany prírody. Na zimné 360-stupňové foto panorámy sa môže verejnosť tešiť v priebehu roka 2021.

Projekt 360-stupňových fotografií financovala Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV aj z prostriedkov z dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR vo výške 7 848,- eur.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov