TS_Rekreačné poukazy môžu podporiť zdravie

31. 1. 2019
Domov TS_Rekreačné poukazy môžu podporiť zdravie

(Liptovský Mikuláš, 31. 1. 2019) – Aj Liptáci pozorne sledujú ako budú rekreačné poukazy zavedené do praxe. Región vďaka výbornej infraštruktúre cestovného ruchu môže prilákať aj ľudí, ktorí v minulosti neinvestovali do dovoleniek a svojho zdravia, prípadne má šancu osloviť ľudí na dodatočný oddych v liptovskom regióne.

Od januára 2019 platí na Slovensku pre zamestnávateľov s počtom zamestnancov 50 a viac povinnosť príspevku na rekreáciu pre jeho zamestnancov. Túto skutočnosť pozorne vnímajú všetci poskytovatelia ubytovacích služieb a služieb cestovného ruchu na Slovensku, lebo môžu získať dodatočných klientov na vyťaženie svojich kapacít. Aj Liptov by si rád ukrojil z tohto koláča čo najväčšiu časť.

S podobným systémom podpory majú asi najviac skúseností liptovskí kúpeľníci. Okrem liečby akútnych ochorení alebo pooperačných stavov, veľmi aktívne vstupujú aj do procesu prevencie, lebo žiť zdravo už nie je len moderné, ale priam žiadúce na to, aby ľudia predchádzali chorobným stavom starostlivosťou o svoje vlastné zdravie.

„Môžeme zjednodušene povedať, že pomocou kúpeľnej liečby hradenej úplne alebo čiastočne zo zdrojov verejného zdravotníctva, prostredníctvom zdravotných poisťovní, poskytujeme služby, ktorými štát už teraz motivuje a umožňuje navštíviť kúpele a tak si zlepšiť zdravie. Takto vnímame aj možnosť použitia rekreačných poukazov, aby slúžili nielen na oddych a rekreáciu, ale aj prispievali k podpore zdravia obyvateľstva na Slovensku,“ povedal riaditeľ Kúpeľov Lúčky Martin Beňuch.

Ešte v apríli minulého roku práve v jediných liptovských kúpeľoch otvorili nový kúpeľný hotel Kubo a na sklonku roka 2018 uvideli do prevádzky komplexne zrekonštruované a rozšírené balneocentrum. Pre kúpeľníkov je toto obdobie až do konca marca mimosezónnym, čiže zároveň platí, že poskytujú najvýhodnejšie ceny, ktoré majú šancu využiť po novom vďaka poukazom už aj zamestnanci na svoju rekreáciu.

lyžovačka na Liptove Kúpele Lúčky

Zimná sezóna je na Liptove o lyžovačke. Aktuálne počasie, výdatná prírodná snehová perina, dostatok mrazu na technické sneženie naznačujú, že tohtoročná zima bude dlhá a úspešná. V stredisku Jasná si lyžiari vychutnávajú výbornú lyžovačku na oboch stranách Chopka a výborné podmienky hlásia aj menšie lyžiarske strediská na Liptove.

„Aj naša spoločnosť patrí k zamestnávateľom, ktorí  poskytujú svojim zamestnancom rekreačné poukazy. Zároveň však máme pripravené zaujímavé ponuky a benefity aj pre klientov, ktorí zvažujú využitie rekreačných poukazov práve v našich ubytovacích zariadeniach. Naša ponuka kapacít je široká a zahŕňa rôzne kategórie ubytovania nielen na Liptove, ale aj vo Vysokých Tatrách. Očakávame, že aj rekreačné poukazy môžu prispieť k rastu obsadenosti. Máme za sebou prvý mesiac platnosti poukazov. Očakávame, že vo väčšej miere sa začnú v našich zariadeniach využívať až po zimnej sezóne,“ ozrejmila obchodno–marketingová riaditeľka hotelov Tatry mountain resorts, a.s. Katarína Lukáčová. Na príspevok vo výške 55 percent oprávnených nákladov, maximálne do sumy 275 eur ročne má nárok ten zamestnanec, ktorý vo firme pracuje viac ako dva roky.

„Novela zákona má podporiť domáci cestovný ruch. Slováci u nás tvoria cez 65 percent hostí. Ak by sa nám vďaka rekreačným poukazom podarilo dovyťažiť mimosezóny, teda obdobie jari a jesene, tak by sme práve toto považovali za úspech. Rovnako si myslím, že vďaka poukazom môžeme zabojovať aj o tú časť obyvateľstva, ktorá chodí v lete len k moru a vďaka novele zákona sa rozhodne aj pre druhú letnú dovolenku v slovenských horách. Aj štatistiky Liptovu v tomto nahrávajú, lebo potvrdzujú, že Slováci majú európske prvenstvo v trávení dovolenky na horách,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Impulz pre ďalší rast záujmu o cestovný ruch na Slovensku môže mať aj zníženie sadzby DPH na ubytovacie služby z dvadsať na desať percent, platné rovnako od januára 2019.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov