TS_Liptov ohlásil rekordné leto

2. 10. 2018
Domov TS_Liptov ohlásil rekordné leto

(Liptovský Mikuláš, 2. 10. 2018) – Letná sezóna na Liptove sa opäť môže zaradiť medzi rekordné. Liptov dosiahol za prvý prázdninový mesiac medziročný rast návštevníkov až 5,24 % a prenocovania počas júla narástli o 3,35 %. Pričom oba ukazovatele sú vyššie ako celoslovenský priemer. Za rekordné leto môže skorý nástup letných teplôt aj vybrané podujatia, ktoré prilákali do regiónu zvýšený počet návštevníkov.

Liptov je regiónom slovenských „naj“. Jeden z najatraktívnejších, najnavštevovanejších a najmalebnejších. Liptov treba zažiť v každom ročnom období, ale leto je predsa len najviac spájané s dovolenkami. To uplynulé bolo opäť rekordné. Tráviť dovolenku na horách je najmä v posledných rokoch stále obľúbenejší trend. Teploty sú tu ďaleko príjemnejšie ako v iných častiach Slovenska, zelená je tu skutočne zelená a počet atrakcií rok od roka narastá. „Liptov má svoje stabilné miesto na mape cestovného ruchu Slovenska. Darí sa nám neustále zvyšovať návštevnosť regiónu čo nás teší, ale je to pre nás aj obrovský záväzok do ďalších rokov. Zatiaľ disponujeme len oficiálnymi číslami za prvý prázdninový mesiac, ale už tie sú rekordné. Za júl 2018 sme dosiahli medziročný rast návštevnosti viac ako päť percent čo je takmer dvojnásobok rastu, ktorý dosiahlo Slovensko ako také. Pričom trend rastu domácej klientely bol ešte intenzívnejší, predstavoval takmer deväť percent. Prenocovania nám narástli o 3,35 percenta. Júl však nebol výnimkou čo sa našich rekordov týka. Výborné čísla sme dosiahli aj sumárne za prvých šesť mesiacov roka 2018, medziročný rast prenocovaní máme vyšší o takmer päť percent,“ povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč. Za výbornými číslami prvého polroka stojí úspešná zima, ale aj skorý nástup leta a stabilné počasie, ktoré naplnili tunajšie kapacity. Pričom najlepšie čísla za prvý polrok dosiahla obec Bešeňová, kde návštevníkov láka najmä tunajší akvapark.

„Prechod zo zimných búnd do tričiek bol tento rok doslova bleskový. Práve príjemné teploty prilákali zvýšený počet návštevníkov na Liptov už pred začiatkom hlavnej letnej sezóny. Počas mája sa tak môžeme pochváliť štvorpercentným rastom prenocovaní a v júni sme zaznamenali dokonca medziročný rast v počte prenocovaní až jedenásť percent. Uplynulú letnú sezónu na Liptove hodnotíme ako historicky najdlhšiu a to vďaka skorému nástupu letných teplôt,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

leto v aquaparkoch letný festival bábkových divadiel Leto na Liptovskej Mare

Liptov už dlhé roky v lete stavia svoj úspech na pestrosti ponuky. Turistika, cyklistika, termálne aj minerálne pramene, akvaparky, vyžitie na vodných plochách, nádherné jaskyne, tradície a kultúra, história aj skvelá kuchyňa a mnoho iných atraktivít zameraných najmä na širokú cieľovú skupinu rodín s deťmi. Významné miesto v letnej ponuke zohrávali aj podujatia. Z najatraktívnejších treba spomenúť Liptovfest, Dračie noci, S deťmi na kolesách, Korýtkofest či Za 7 horami – najväčší priestorový festival bábkových divadiel na Slovensku. Práve posledné spomenuté podujatie výborne naštartovalo hlavnú letnú sezónu na Liptove už začiatkom júla.

„Za viac ako desať rokov existencie je o naše ubytovanie aj gastro ponuku na Kolibe Strachanovka veľký záujem. Naše dlhoročné štatistiky vždy hovorili v prospech mesiaca august, kedy sa nám výborne naplnia naše ubytovacie kapacity a dosahujeme najvyššie tržby aj na reštaurácii. Tento rok bol však pre nás najlepší paradoxne mesiac júl. Dôvodom bol rozprávkový festival, ktorý nám hneď v prvý prázdninový týždeň spôsobil rýchlejší nábeh sezóny a posilnili sme aj našu gastro ponuku, čo prinieslo navýšenie tržieb,“ povedal majiteľ Koliby Strachanovka v Liptovskom Jáne Ján Strachan. Nový rekord potvrdzuje fakt, že atraktívna ponuka, doplnená o pútavý sprievodný program je správny recept na dovolenkárov.

Oficiálne štatistiky obsadenosti poskytované cez Štatistický úrad Slovenskej republiky za august budú známe o mesiac, ale zdá sa, že nič nezmenia na tom, že leto na Liptove bolo opäť rekordné.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov