Saunovanie s hviezdami

26. 4. 2016
Domov Saunovanie s hviezdami

(Liptovský Mikuláš, 26. 04. 2016) – V sobotu 30. 4. 2016 Liptov čaká noc zážitkového saunovania. Návštevníci regiónu zažijú takúto udalosť po prvýkrát v histórii. V podstate pôjde o nočný maratón saunových ceremoniálov, so siedmimi skúsenými sauna majstrami. V tunajšom GINO Paradise Bešeňová štartuje táto jedinečná wellness noc už najbližšiu sobotu o 20:50 hod.

Saunové ceremoniály začali v druhom najväčšom akvaparku realizovať počas tejto zimy. Je to nový trend v oblasti wellness a slúži na spestrenie saunovania. „V našich podmienkach realizujeme ceremoniály dva krát do týždňa. Chceli sme návštevníkom spestriť chvíle saunovania a priniesť do našich končín niečo nové, čo sa nám aj podarilo. Naši sauna majstri sú odetí v kroji a to ceremoniálom pridáva na originalite. Noc, ktorá nás čaká, je v podstate pilotným projektom a zapojili sme do nej okrem našich skúsených sauna majstrov aj kolegov z iných wellness zariadení na Slovensku,“ povedala Lýdia Chovancová marketingová riaditeľka z GINO Paradise.

Zážitková noc odštartuje desať minút pred deviatou večer a skončí o jednej hodine v noci. Maratón saunovania bude tvoriť dvanásť saunových ceremoniálov vrátane atraktívnej ohňovej šou, či pivového ceremoniálu a cigánskeho bašávelu. Počas ceremoniálu skúsený sauna majster polieva horúce kamene vodou zvyčajne s prídavkom aromatickej esencie. Namiesto vody sa niekedy používa aj ľadová drť. Na rozhorúčených kameňoch sa začne voda výrazne odparovať a nárazovo sa zvýši teplota a vlhkosť vzduchu v saune. Následne ceremoniár rozháňa horúci vzduch uterákom, plátnom alebo vejárom. Bešeňovská noc zážitkového suanovania bude obohatená o welcome drink, peelingy a záujemcovia o dokonalý relax môžu využiť aj širokú ponuku masáži.

„Teším sa, že Liptov opäť prichádza s niečím novým. Pred časom bolo treba za podobnými procedúrami cestovať do zahraničia, teraz sú tu a v Bešeňovej sa ich podarilo zrealizovať veľmi zaujímavo s využitím tradičných odevov. Skvelé je aj to, že do najbližšieho nočného eventu vstupujú aj sauna majstri z iných slovenských wellness zariadení, čo tiež otvára možnosti pre zatraktívnenie ponuky,“ doplnila riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Video zo saunových ceremoniálov je dostupné TU

Fíni poznajú tajomstvo kvalitnej regenerácie tela a mysle už celé stáročia. Sú to veľmajstri saunovania. Na pozitívne účinky saunovania prišli už aj Slováci. A ktovie, možno sa budú chcieť saunovať po sobotnej bešeňovskej „saunovačke“ s hviezdami nielen raz v roku.

noc zážitkového saunovania

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov