Domov Zima na kolesách

Zima na kolesách

20. 4. 2016

(Liptovský Mikuláš, 19. 04. 2016) – Počas zimnej sezóny takmer osemdesiatsedem tisíc klientov využilo na Liptove bezplatnú prepravu skibusmi, čo predstavuje nárast 7% oproti minulému roku. Najvyšší medziročný nárast prepravených klientov mala linka medzi Jasnou a Liptovským Jánom, viac ako 28 percent. Najviac klientov počas zimnej sezóny prepravili Ski & Aqua busy spájajúce Jasnú a Tatralandiu. Okrem toho, v čase svetového pohára posilnené linky prepravili do Jasnej ďalších takmer dvadsať tisíc osôb.

Snehu na svahoch odbúda a Liptáci postupne bilancujú zimnú sezónu s prívlastkom svetová. „Už štyri roky financujeme bezplatnú prepravu Ski & Aqua busmi medzi top atrakciami Liptova. V tomto roku sme investovali do tejto služby takmer 120 tisíc eur zo štátnej dotácie pre oblastnú organizáciu, na ktorú máme nárok podľa zákona o cestovnom ruchu. Počas zimy sme dokonca zvládli aj obrovskú dopravnú výzvu s názvom Svetový pohár v alpskom lyžovaní žien, v priebehu ktorého bola preprava v Jasnej výrazne obmedzená a väčšina návštevníkov sa dostala do strediska Jasná práve skibusmi,“ povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč.

Linky spájali Liptov takmer štyri mesiace, od Vianoc do začiatku apríla. Čísla prepravených hostí potvrdzujú, že aj budúcu zimu sa dovolenkári na Liptove s touto službou opäť stretnú.

„Poskytovanie bezplatnej prepravy je štandardom kvalitných destinácií, medzi ktoré Liptov patrí. Vďaka linke medzi Liptovských Jánom a Jasnou sme napríklad počas zimy významne pomohli hotelierom v Liptovskom Jáne zatraktívniť ich ponuku. Lyžiarske stredisko tam v zimnej sezóne totiž vôbec nebolo v prevádzke. Aj takýmto našim projektom poskytujeme návštevníkom regiónu komfort, ktorí oceňujú aj ho vyžadujú,“ doplnila riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Bezplatný autobus počas zimnej sezóny spájal ťahúňov turizmu na Liptove: Jasnú Nízke Tatry, Malinô Brdo, Tatralandiu, Bešeňovú, Lúčky, Liptovský Mikuláš, Demänovú a Ružomberok. Skibusy jazdili medzi strediskami od ranných hodín až do večera. Okrem Ski – Aqua bus liniek premávala do Jasnej denne aj kyvadlová doprava, ktorá tiež prepravila tisícky pasažierov.

Rok od roka rastie obľúbenosť liniek a podujatie Svetového pohára v Jasnej presvedčilo aj tých, ktorí nikdy linky nevyužívali, že nie vždy je potrebné ťahať auto až bezprostredne pod svah.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov