Domov Liptáci pomôžu hendikepovaným 

Liptáci pomôžu hendikepovaným 

13. 4. 2015

(Liptovský Mikuláš,13.04.2015) – V Jánskej doline sa schyľuje ku kulinárskemu súboju, pri ktorom sa bude iskriť. Už túto sobotu 18. apríla totiž na jazyky gurmánov zaútočia dvaja špičkoví slovenskí kuchári. Okrem víťazstva však bude v hre oveľa viac. Podujatie s názvom „Pomáhať nám chutí“ má totiž charitatívny rozmer a vyzbierané peniaze pôjdu na pomoc hendikepovaným.

Návštevníkov Jánskej doliny tento víkend čaká večer plný zážitkov. Už teraz je viac ako jasné, že v kulinárskom ringu sa bude iskriť. Nielen preto, že jedným z hlavných aktérov je okúzľujúca žena, ďalším dôvodom je fakt, že súboj bude mať až 5 kôl – 5 degustačných chodov. „Hostia na základe ochutnávok budú mať sami možnosť rozhodnúť o víťazovi. Máme pre nich pripravený nielen napínavý zápas a množstvo gastronomických špecialít, ale aj dávku poriadnej zábavy, po ktorej budú odchádzať s dobrým pocitom na jazyku, ale aj v srdci. Pomáhať týmto spôsobom je totiž nielen príjemné, ale zároveň aj chutné,“ prízvukuje organizátor podujatia Richard Holec.

Každý z kuchárov zastupuje jednu nadáciu a je len na ich šikovnosti, umení a štedrosti zúčastnených, koľko peňazí sa im podarí vyzbierať. Všetky totiž poputujú na dobrú vec. „Ceny za každý chod nie sú určené. Každý hosť zaplatí toľko, koľko chce prispieť dobročinnej organizácii,“ ozrejmuje Richard Holec.

V napínavom súboji si zmerajú sily dvaja úspešní kuchári. Michaela Králiková, ktorá varí hravo a zdravo, vyzve šéfkuchára Hotela Liptovský dvor Miroslava Gemzického, ktorý sa vlani stal Absolútnym víťazom v súťaži Košický kuchár. „Menu nás  oboch  bude mať spoločné menovatele – rovnaké suroviny použité v jedlách. V dvoch degustačných päťchodových menu budú zastúpené suroviny ako mrkva, ryba a kaleráb, medvedí cesnak, jogurt a nebude chýbať ani králik,“ prezrádza Miroslav Gemzický z Hotela Liptovský Dvor. Príjemný večer okorení sprievodným slovom a štipkou humoru moderátor Milan „Junior“ Zimnýkoval.

Liptáci si tak aspoň sčasti spomenú na Jánošíkovské časy, kedy bolo zvykom rozdávať chudobe. Tento raz pôjde pomoc chorým a hendikepovaným.„Vidno, že na Liptove sme nezabudli rozdávať a dokážeme myslieť aj na tých, ktorí to potrebujú najviac. Boli by sme radi, keby podobných akcií s charitatívnym cieľom bolo u nás čo najviac. Jednak je to dobrá reklama pre celý región a zároveň tým podporíme dobrú myšlienku. Verím, že v budúcnosti sa nechajú inšpirovať aj ďalší a podobných podujatí bude postupne pribúdať,“ vyzýva Darina Bartková, riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV.

Počas vlaňajšieho premiérového ročníka kulinárskeho súboja sa podarilo vyzbierať 3 064 eur. Organizátori veria, že tento raz sa podarí vyzbierať ešte viac a tým prispieť Centru pomoci detskej onkológie Svetielko nádeje a Občianskemu združeniu Otcovo srdce.

POZVÁNKA TU

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov