Domov Na Liptove sa rozžiarili ďalšie hviezdy

Na Liptove sa rozžiarili ďalšie hviezdy

12. 2. 2015

(Liptovský Mikuláš, 12.02.2015) – Záverečná fáza hodnotenia kvality liptovských reštaurácií sa skončila a nad Nízkymi Tatrami vyšli nové hviezdy. Podelili sa o ne tri stravovacie zariadenia, ktorým sa podarilo presvedčiť vyškolených inšpektorov. Niet divu, že najviac prevádzok s najlepším vysvedčením objavili pod Chopkom. Liptovskými hviezdami sa odteraz môže pýšiť až 13 reštaurácií.

Hodnotenie kvality nastavilo reštauráciám na Liptove zrkadlo. Na základe anonymných kontrol, ktoré trvali viac ako tri mesiace, si ani jedno zo stravovacích zariadení v regióne nemôže povedať, že je dokonalé. Po dvoch desiatkach reštaurácií, ktoré prešli skúškou pravdy už na jeseň, sa Liptovskými hviezdami môžu pochváliť ďalšie tri. Najlepšie v hodnotení obstál Hotel Fis Jasná, ktorý získal dve hviezdy a po jednej si rozdelili Von Roll Restaurant Jasná a Penzión Energetik v Demänovskej Doline. „Musím potvrdiť, že úroveň služieb z roka na rok rastie. Najväčšou slabinou je však ešte stále kvalita personálu. Pri inšpekciách sa opakovali tie isté chyby – zamestnanci niekedy zabudnú pozdraviť, sú odmeraní, nevedia poradiť pri výbere jedál a chýba im kúsok človečiny, ktorú určite ocení každý hosť. Tieto nedostatky sa väčšinou vyplavujú na povrch pri plnej obsadenosti reštaurácie. Treba si však uvedomiť, že každý zákazník si zaslúži rovnako ústretový prístup, lebo v budúcnosti sa už nemusí vrátiť,“ vysvetľuje Igor Kazda zo spoločnosti, ktorá zabezpečovala mystery shopping v reštauráciách.

Nízke Tatry patria k najnavštevovanejším regiónom Slovenska a kvalitné služby by mali byť samozrejmosťou. V hodnotení ich kvality chcú preto Liptáci pokračovať aj v budúcnosti. Už o dva roky budú musieť gastro zariadenia svoje hviezdy obhájiť, prípadne zabojovať o lepšie vysvedčenie.

„Opäť sa potvrdilo, že máme atraktívne zariadenia v peknom horskom prostredí, dokážeme navariť fantastické jedlá s nutnou dávkou kreativity, ale k dokonalosti nám stále niečo chýba. Základným kameňom cestovného ruchu sú práve ľudia, ktorí majú v rukách úspech nielen jednej reštaurácie, ale vytvárajú dojem o celej krajine. Preto je dôležité hľadať tých najlepších a zároveň s nimi neustále pracovať. Verím, že Liptovské hviezdy pomôžu nielen samotným prevádzkam, ale zároveň aj ich návštevníkom v rozhodovaní sa, kam sa ísť najesť,“ upozorňuje Darina Bartková, riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGIÓN LIPTOV.

Stravovanie v liptovských reštauráciách by mal byť pre hostí zážitok, ktorý si budú chcieť kedykoľvek zopakovať. Prepadovky v nich naznačili, že potrebné atribúty spĺňa až 13 prevádzok ovenčených hviezdami kvality. Plný počet troch hviezd od komisie odborníkov získali dve zariadenia – Hotel Tri studničky v Demänovskej doline a Hotel Liptovský dvor v Jánskej doline. Presvedčili nielen kvalitou jedla, ale aj úrovňou služieb, po ktorej najčastejšie voláme. „Gastronómia nie je o rýchlom zisku, ale o behu na dlhé trate a predovšetkým o poctivosti smerom k zákazníkovi a vlastným zamestnancom. Len tak sa budeme môcť posunúť ďalej,“ apeluje jeden z najlepších šéfkuchárov na Slovensku Gabriel Kocák.

Profesionálni inšpektori dlho oddychovať nebudú. Už na jeseň by si mali totiž na mušku zobrať ubytovacie zariadenia, ktoré budú porovnávať s vyspelými alpskými strediskami.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov