Park miniatúr na Liptove otvára svoje brány

1. 7. 2016
Domov Park miniatúr na Liptove otvára svoje brány

(Liptovský Ján, 01. 07. 2016) – Liptov obohatí ďalšia nová atrakcia. Park MINI SLOVENSKO v Liptovskom Jáne otvára svoje brány už v pondelok 4. 7. 2016. Tematický park miniatúr tvoria slovenské kultúrne a technické pamiatky – hrady, zámky, kostoly, zvonice a iné. Park sa otvára s 13 modelmi v mierke 1:25, ale práce na ďalších 7 miniatúrach pokračujú a čoskoro doplnia už existujúce modely. Na deň otvorenia si prevádzkovatelia pripravili prekvapenie. Vstup do parku bude bezplatný.

V Európe bežné a obľúbené, na Slovensku skôr raritné. To sú parky miniatúr. Majú rôzne motívy, zámery a aj kvalitu. Ten najnovší otvorí svoje brány už o niekoľko dní v Liptovskom Jáne. Otec myšlienky aj tvorca modelov je Kamil Fischer, ktorý sám alebo za pomoci svojej rodiny až 11 rokov tvoril všetky miniatúry.

Na návštevníkov parku už v pondelok 4. 7. 2016 čakajú miniatúry Bojnický zámok, hrad Strečno, starobylá radnica v Levoči, kaplnka sv. Michala v Košiciach, Urbanova veža v Košiciach, drevený kostolík v Hervartove, drevený krytý most v Kluknave, zvonica v Kežmarku, zvonica v Spišskej Sobote, mauzóleum rodiny Migazzi Zlaté Moravce, kostol sv. Juraja Kostoľany pod Tríbečom, ľudová architektúra Tekov-Ihráč „rekonštrukcia“. „Park miniatúr nájdu návštevníci v krásnom prostredí s vysokými stromami a upravenými trávnikmi na začiatku Jánskej doliny na ploche 0,8 ha, jednu jeho hranicu tvorí zvučný horský potok Štiavnica,“ povedal Juraj Filo starosta obce Liptovský Ján.

Modely sú skutočne vernými kópiami a použité sú autentické materiály. Ten najväčší je Bojnický zámok, zároveň je a najnáročnejším, keďže sa na ňom pracovalo až 5 600 hodín. Najťažším modelom je 620 kilogramov vážiaci hrad Strečno. „Tešíme sa každej novej atrakcii, lebo robí ponuku Liptova pestrejšou a môže nám priniesť vyššiu návštevnosť regiónu aj viac spokojných klientov, ktorí sa na Liptov radi vrátia aj v budúcnosti,“ doplnila riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková. Park bude otvorený denne od 9,00 hod. do 17,00 hod.

K aktuálnym modelom postupne pribudnú aj ďalšie. V príprave je napríklad železničná trať Červená Skala – Margecany, železničné stanice Margecany, Dobšinská ľadová jaskyňa, Červená skala, Chramošský viadukt aj Bratislavský hrad.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Najstarší drevený kostol na Slovensku v Hervartove

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov