Skibusy do Jasnej majú zelenú

20. 12. 2023 Liptovský Mikuláš
Domov Skibusy do Jasnej majú zelenú

Od piatku 22.decembra 2023 štartuje prevádzka bezplatných skibusov do Jasnej. Lyžiari ich môžu využiť nielen v rámci Demänovskej doliny, ale tiež hostia ubytovaní v okolí Liptovskej Mary a v Liptovskom Mikuláši, v Liptovskom Jáne a v Bešeňovej. Výbornou správou pre lyžiarov je, že linky budú premávať v 15 minútových intervaloch zo záchytného parkoviska na začiatku Demänovskej doliny, kde si môžu pohodlne zaparkovať svoje vozidlá, ale rovnako aj zo železničnej stanice v Liptovskom Mikuláši.

Ku komfortnej zimnej sezóne na Liptove patria aj skibusy do Jasnej. V tomto roku začne ich prevádzka ešte pred vianočnými sviatkami. „Už viac ako desať rokov privážajú bezplatne lyžiarov z celého regiónu Liptov za najlepšou lyžovačkou na Slovensku do strediska Jasná SKI & AQUA BUS-y. Premávku skibusov štartujeme v piatok 22. decembra a budeme radi, keď ich lyžiari využijú a nechajú svoje autá zaparkované pri ubytovacích zariadeniach alebo na záchytnom parkovisku na začiatku Demänovskej doliny,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková. Bezplatné linky SKI & AQUA BUS-ov smerujú do strediska Jasná z Liptovského Trnovca a Tatralandie cez Liptovský Mikuláš, v prevádzke je aj linka z Bešeňovej, ale aj linka z Liptovského Jána. Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV koordinuje projekt skibusovej dopravy so strediskom Jasná aj s obcou Demänovská Dolina.

Ideálne je, keď lyžiari využívajú skibusy a odťažia tak premávku po celom úseku do Demänovskej doliny. V prípade, že sa lyžiari predsa len rozhodnú využiť svoje vozidlá, tak Liptáci apelujú na to, aby využili kapacitu svojich áut na maximum a zdieľali prepravu. Je to pre Demänovskú dolinu určite lepšie riešenie ako cestovať do Jasnej pri obsadení len jedného či dvoch miest vo vozidle. „Novinkou tejto zimy je, že vybrané skibusy budú zastavovať aj na zastávke TESCO v Liptovskom Mikuláši, čím rozširujeme lyžiarom možnosti. Minulý rok sa nám veľmi osvedčilo parkovanie na Záchytnom parkovisku na začiatku Demänovskej doliny, odkiaľ jazdia skibusy v 15 minútových intervaloch, len v čase okolo obeda je to každých 30 minút. Našim lyžiarom sa oplatí využiť aj skibusy zo Železničnej stanice v Liptovskom Mikuláši, ktoré ich v ranných hodinách odvážajú pravidelne každých 15 minút a neskôr v intervaloch každých 30 minút,“ avizuje riaditeľ strediska Jasná Jiří Trumpeš.

V prípade nepriaznivého počasia a výraznejších obmedzení prevádzky lanoviek v stredisku Jasná poteší lyžiarov posilnený spoj Jasná – vodný park Tatralandia. Detailný grafikon je na stránke regiónu VisitLiptov.sk a stránke Jasnej. Navyše cez aplikáciu Liptov – Nízke Tatry je možné vyhľadať spoj a aj online sledovať prípadné meškanie skibusu. Bezplatná preprava skibusmi je dostupná pre držiteľov Liptov Region Card a platného skipasu.

20. a 21. januára 2024 čaká Slovensko, Liptov a Jasnú prestížne podujatie AUDI FIS WORLD CUP JASNÁ. Na 45 kilometroch zjazdoviek sa bude lyžovať aj počas pretekov. Sú pripravené špeciálne bezplatné skibusy a informácie o regulácii dopravy pre lyžiarov, fanúšikov aj ubytovaných sú zverejnené na webe podujatia www.worldcupjasna.sk.

Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV financuje skibusovú prepravu do Jasnej aj z dotácie Ministerstva dopravy SR vo výške takmer 200 000,- eur.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov