Drevení strážcovia doliny

14. 9. 2023 Liptovský Ján
Domov Drevení strážcovia doliny

Liptovský Ján a Jánska dolina sa aj tento rok zmenia na Drevené kráľovstvo. Už 9. ročník Medzinárodných majstrovstiev vo vyrezávaní drevených sôch sa bude niesť v téme strážcovia doliny. Najatraktívnejšia časť podujatia – súťaž v rýchlorezbe, bude v sobotu 16. septembra od 15:00 hod. Vôňa dreva a zvuk motorových píl sa rozliehajú Jánskou dolinou a okolím Koliby Strachanovka už od dnešného dňa.

Aktuálny predĺžený víkend bude na Liptove patriť aj tradičnému podujatiu Drevené kráľovstvo v Liptovskom Jáne. Svoje umenie predvedie v medzinárodných majstrovstvách šestica rezbárov zo Slovenska, Česka aj Poľska.

„Každý ročník nášho podujatia je venovaný nejakej téme. Tentokrát budú naši rezbári pracovať s ideou „Strážcovia doliny“. Zvieratká do našich dolín patria a my sme hrdí, že naše lesy prekypujú životom. Sám som zvedavý ako zhmotnia rezbári túto tému. Pracovať začali dnes, takže zvuky motorových píl a úžasnú vôňu dreva počuť a cítiť okolo celej našej koliby už teraz. Návštevníci Jánskej doliny aj celého Liptova sa môžu prísť pozrieť ako rezbári postupne vdychujú život takmer 5 kubíkom topoľového dreva,“ povedal majiteľ hotela*** Strachanovka, Jánska koliba Ján Strachan. Hlavný program čaká na návštevníkov v sobotu 16. septembra 2023. Okrem toho, že uvidia nových drevených strážcov doliny, tak od 15:00 hod. ich čaká súťaž v rýchlorezbe.

„Aj tento rok prebehne dražba našich drevených sôch, do ktorej sa môže zapojiť každý. Tentokrát podporíme Palculienku – Občianske združenie pri novorodeneckom oddelení v Ružomberku,“ doplnil majiteľ hotela*** Strachanovka, Jánska koliba Ján Strachan.  Atraktívny sobotný program pre všetky vekové skupiny bude prebiehať už od obeda a večer ho ukončí koncert skupiny Mafia Corner. Vstup na podujatie je voľný.

„Podujatia tohto typu lákajú do regiónu dovolenkárov, čo má následne pozitívny vplyv na obsadenosť ubytovacích zariadení v danej lokalite aj jej okolí. Liptovský Ján, Jánsku ale aj Demänovskú dolinu skrášľuje už veľa sôch z jednotlivých ročníkov tohto eventu. Som rada, že vzniknú ďalšie umelecké diela, ktoré budú môcť obdivovať návštevníci regiónu Liptov nielen tento rok, ale aj tie nasledujúce,“ doplnila riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV financuje podujatie Drevené kráľovstvo aj z dotácie Ministerstva dopravy SR vo výške 2 750,- eur.

V sobotu 16. 9. 2023 to nebude na Liptove len o silákoch s motorovými pílami. Na podujatí Strongman Maladinovo 2023 zabojujú aj o najsilnejšieho muža. Viac o podujatiach na Liptove TU.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov