Na Liptove otvorili zimnú sezónu s Vlhovou

3. 12. 2022 Jasná
Domov Na Liptove otvorili zimnú sezónu s Vlhovou

(Demänovská Dolina, 3. 12. 2022) – V sobotu 3. decembra pod Chopkom otvorili zimnú sezónu 2022/23. Okrem prvej lyžovačky v Jasnej si lyžiari vyskúšali aj novú kabínkovú lanovku z Bielej púte na Priehybu a zabavili sa na atraktívnom sprievodnom programe. Do Jasnej si to zamierili aj viacerí slovenskí olympionici a medzi nimi aj lyžiarka svetového mena a rodáčka z Liptova Petra Vlhová. Práve ona symbolicky otvorila zimnú sezónu aj odhalila ľadové srdce Jasnej.

Zimná sezóna je pre región Liptov rovnako dôležitá ako tá letná. Od decembra do apríla je región atraktívny vďaka horám vhodným na lyžovanie, ponuku dopĺňajú iné zimné aktivity a športy ako aj kúpanie v termálnych vodách.  „Nová zimná sezóna je plná očakávaní. Veríme, že nás podporia domáci Slováci, ale aj zahraniční návštevníci. V novej sezóne ich totiž na Liptove čakajú nielen profesionálne upravované svahy v Jasnej či iných strediskách, ešte viac zasnežovaných trás, ale aj nová lanovka. Naša mikulášska rodáčka so svetovým menom, slalomárka Petra Vlhová dnes oficiálne otvorila zimnú sezónu aj odhalila ľadové srdce Jasnej,“ povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč. Petra po návrate z pretekov v Killingtone prišla na niekoľko dní domov. V sobotu 3. decembra 2022 počas štartu zimnej sezóny na Liptove navštívila svoje domovské lyžiarske stredisko Jasná, kde otvorila novú kabínkovú lanovku z Bielej púte na Priehybu. Hneď po ceremónii odchádzala do talianskeho Sestriere na ďalšie preteky Svetového pohára žien. Stredisko podporili v deň otvorenia zimnej sezóny aj ďalší športovci, olympionici ako slalomárka z Liptovského Mikuláša pretekajúca vo farbách našich susedov z Česka Martina Dubovská, ale aj Pavol Hurajt, Jakub Grigar, Robo Vittek, Danka Barteková, Klaudia Medlová, Michal Martikán, či Ľubo Sekeráš. Atraktívny sprievodný program zabavil malých aj veľkých návštevníkov Jasnej.

„Z prieskumu medzi ubytovateľmi vyplýva, že o zimnú sezónu je záujem. Nárast cien služieb nie je taký dramatický, ako je nárast vstupných nákladov. Lyžovačka s ubytovaním a doplnkovými službami u nás na Slovensku teda stále vychádza lacnejšie ako v Alpách či Dolomitoch. Výhoda regiónu Liptov je tá, že na malom teritóriu okrem lyžovania ponúka veľké množstvo atraktivít pre dovolenkárov, vrátane termálnych vodných parkov a prameňov. Zvýšený dopyt je najmä o ubytovanie v blízkosti lyžiarskych svahov, preto odporúčame Slovákom, aby si nenechávali nákup zimnej dovolenky či rodinnej lyžovačky počas jarných prázdnin na poslednú chvíľu,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

„Prvá lyžovačka tejto zimy na Slovensku bola u nás v Jasnej. Navyše sme sprístupnili novú 15-miestnu kabínkovú lanovku z Bielej púte na Priehybu. Prírodného snehu je minimum, ale výkonný zasnežovací systém nám umožnil vysnežiť stredisko technickým snehom tak, aby mohli lyžiari vyrezávať prvé oblúky. Po mesiacoch lyžiarskej pauzy je to skvelá správa pre všetkých milovníkov lyžovania. Odporúčam lyžiarom plánovať si deň na svahoch v Jasnej, najvýhodnejšie ceny skipasov sú dostupné formou online nákupu,“ informoval riaditeľ strediska Jasná Jiří Trumpeš. Tak ako to bude dovoľovať počasie, budú v Jasnej naďalej dosnežovať, aby postupne pre návštevníkov sprístupnili celé stredisko.

OOCR REGION LIPTOV financuje Otvorenie sezóny aj z dotácie MINDOP SR vo výške 4 200,- € a 2000, – € z Krajskej organizácie cestovného ruchu.

Aktivita je realizovaná s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej Republiky.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov