Jánska dolina sa premení na Drevené kráľovstvo

12. 9. 2022 Liptovský Ján
Domov Jánska dolina sa premení na Drevené kráľovstvo

(Liptovský Ján, 12. 9. 2022)Od 15. – 17. septembra sa premení Jánska dolina a okolie obľúbenej koliby Strachanovka na Drevené kráľovstvo. Pätica rezbárov z troch krajín vdýchne život 10 kubíkom dreva. Podujatie vyvrcholí v sobotu 17. septembra. V tento deň návštevníkov Jánskej doliny zabaví pestrý sprievodný program aj divácky atraktívna rýchlorezba, Jej výsledkom bude 5 sôch, ktoré si budú môcť zakúpiť v aukcii návštevníci. Výťažok následne poputuje na charitatívne účely.

8. ročník medzinárodných majstrovstiev vo vyrezávaní drevených sôch opäť zavíta na Liptov. Drevené kráľovstvo otvorí svoje brány od štvrtka do soboty pri tradičnej slovenskej drevenej kolibe Strachanovka v Jánskej doline.

Píly sa rozozvučia vo štvrtok 15. septembra, aby päť rezbárov postupne spracovalo až 10 kubíkov dreva. „K našej kolibe už podujatie Drevené kráľovstvo za tie roky patrí. Tentokrát však pomyselne spojíme našu domovskú Jánsku dolinu aj s obľúbenou Demänovskou dolinou. Špičkoví rezbári zo Slovenska, Česka a Poľska totiž vytvoria dva veľké drevené fotopointy. Pre jeden sme vytvorili miesto v Jánskej doline, v blízkosti našej koliby a druhý fotopoint presunieme do krásnej horskej lokality s výhľadmi, ku hotelu Strachan Family Jasná do Demänovskej doliny,“ povedal organizátor podujatia a majiteľ Koliby Strachanovka Ján Strachan. Po prvýkrát sa tak drevené sochy, ktoré vzniknú počas tohto podujatia dostanú aj do inej časti Liptova. Navyše tým, že pôjde o fotopointy urobia organizátori zadosť aj všetkým, ktorí radi získajú do svojej zbierky atraktívnu fotku na zdieľanie.

„Súťaž v rýchlorezbe nebude ani tento raz na Drevenom kráľovstve chýbať. Samozrejme bude nasledovať aj populárna a hlavne charitatívne ladená aukcia piatich sôch. Verím, že naši návštevníci podporia dobrú vec, nakoľko vyzbierané peniaze poputujú v tejto ťažkej dobe tým najpovolanejším,“ doplnil Ján Strachan.

Program Dreveného kráľovstva v sobotu 17. septembra bude vhodný pre všetky vekové kategórie a začne už o 10:00 hod. Na svoje si prídu aj najmenší vďaka Piesočkovu, animáciám a atrakciám, vystúpia folkloristi, plieskač bičom a pripravený je koncert skupiny Dynamix. O chuťové poháriky sa postarajú v kolibe, kde si návštevníci pochutia na osvedčených tradičných jedlách, ale aj modernej kuchyni v atraktívnom prevedení.

„September na Liptove je ideálny na turistiku, výlety do hôr, ale aj návštevu vodných parkov, jaskýň a ďalších našich atrakcií. Podujatie Drevené kráľovstvo je oslavou spojenia krásnej liptovskej prírody, jeho tradícií, chutí aj so šikovnosťou ľudských rúk,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Podujatie Drevené kráľovstvo spolu s hotelom Strachanovka realizuje Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV a použila naň prostriedky z dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR vo výške viac ako 2700,- eur.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov