Na Liptove sa to sype

3. 2. 2022
Domov Na Liptove sa to sype

(Liptovský Mikuláš, 3. 2. 2022) – Už zajtra sú polročné prázdniny a na Liptove avizujú výborné podmienky nielen pre zjazdových lyžiarov. Čerstvá nádielka snehu obohatila nielen zjazdovky, ale vylepšila aj podmienky na bežecké lyžovanie, skialpinizmus, freeride, ale aj pešie prechádzky v zasneženej prírode. Výborné tipy kam vyraziť s prázdninujúcimi navyše ponúka projekt Liptov s deťmi.

Za najlepšou lyžovačkou na Slovensku sa chodí na Liptov. Top miestom všetkých lyžiarov je jednoznačne stredisko Jasná, ktoré je aj domovským strediskom Petry Vlhovej, ktorá už o niekoľko dní zabojuje na Zimných olympijských hrán v Pekingu. Nadchádzajúci predĺžený prázdninový víkend sa oplatí stráviť na lyžiach v Jasnej, kde lyžiarov pohodlne vyvážajú aj bezplatné skibusy. Čerstvý prírodný sneh z posledných dní je veľkým lákadlom. Podobne sa zlepšili podmienky aj v ďalších strediskách na Liptove, napríklad v stredisku Malinô Brdo, Ski centre Opalisko v Závažnej Porube, Ski centre Demänová aj vo Fun Parku Žiarce v Pavčinej Lehote.

Nádielka prírodného snehu však významne skvalitnila aj podmienky pre milovníkov bežeckého lyžovania. „Na Liptove máme za optimálnych snehových podmienok, dostupných pod našimi kopcami vyše 70 km bežeckých trás. O jednotlivé trasy sa starajú a upravujú ich obce či tunajšie kluby bežkárov. Každá trasa má svoje čaro. V Jasnej na Zadných vodách bežkujete v tichej lokalite neďaleko zasnežovacích jazier, na Kokavských lúkach máte dokonalý výhľad na Kriváň. V Liptovskom Mikuláši sa v zime mení tunajší cyklochodník na najdlhšiu liptovskú bežeckú trasu, dlhú viac ako 11 kilometrov,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková. Najväčšie prevýšenie na Liptove zase dosahuje trasa neďaleko Ružomberka, Hrabovo – Vlkolínske lúky a najmenším by mohla vyhovovať nenáročná trasa v lokalite Malinô Brdo, ktorá nemá ani jeden kilometer a minimálne prevýšenie.

Liptáci tiež bežkárom pripravili sprievodcu, ktorý mapuje dve desiatky bežeckých trás. Viac informácií o bežeckých trasách je dostupných aj na webe regiónu: https://www.visitliptov.sk/zazitky/bezecke-lyzovanie/. Navyše sú informácie pravidelne aktualizované.

Pri dodržaní odporúčaní zo strany horskej služby si čerstvý prašan na Liptove užijú aj skialpinisti či milovníci freeride lyžovania. Najmä tí by nemali zabúdať ani na povinnú lavínovú výbavu. Lyžiarsky výstroj na všetky druhy snežných radovánok je možnosť si zapožičať vo viacerých požičovniach naprieč regiónom.

Polročné prázdniny by mali byť najmä o deťoch a na tie Liptáci myslia obzvlášť. Kopec zaujímavých tipov kam s nimi vyraziť je dostupných v ponuke #liptovsdetmi. Tip na program tu nájdu aj tí najnáročnejší. „Či už je chuť na výlet do liptovskej prírody, na lyžovačku, návštevu zábavných a vodných parkov, alebo ak niekoho lákajú náučné výlety, poradíme aj kam zamieriť za dobrotami pre deti. Niekedy je náročné zistiť, kam ísť s dieťaťom v kočíku, ale mysleli sme na to. A okrem toho mame tipy aj pre staršie deti. Jednoducho vďaka tipom v sekcii nášho webu Liptov s deťmi určite každý nájde čo hľadá, či už teraz v čase polročných prázdnin alebo aj s výhľadom na nadchádzajúce jarné prázdniny,“ doplnila Bartková.

Na Liptove sa to sype. Nielen vďaka snehovým vločkám, ale aj tipmi na program s lyžami aj bez nich…

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov