Novoročná omša pri zjazdovke

1. 1. 2022 Jasná
Domov Novoročná omša pri zjazdovke

(Demänovská Dolina, 1. 1. 2022) – Napriek vrtochom počasia sa v Jasnej na Nový rok slávila svätá omša. Pôvodne mala byť vo výške dvetisíc metrov nad morom na Chopku, ale pre silný vietor odstavili zo severu aj z juhu lanovky na vrcholovú stanicu. Novoročná svätá omša bola presunutá na stanicu Priehyba vo výške 1 342 m n. m. na severnej strane Chopka.

Lyžiari, ale aj návštevníci Liptova, strediska Jasná či obyvatelia Demänovskej Doliny mohli dnes spojiť novoročný program v lone nízkotatranskej prírody s duchovným zážitkom. Priamo pri lanovke na Chopok, vo výške 1342 m n. m. na severnej strane Chopka, bola na pravé poludnie slávnostná svätá omša. Napriek jej presunu z Chopka na Priehybu bola najvyššie slávenou novoročnou bohoslužbou na Slovensku.

„Sme na horách očakávali sme silný vietor, ale nakoniec bol natoľko silný a viditeľnosť minimálna, že sme sa operatívne rozhodli presunúť novoročnú svätú omšu na Priehybu. Úmysel svätej omše v tomto prostredí je prosba o Božie požehnanie a ochranu pre záchranárov, zamestnancov a návštevníkov lyžiarskeho strediska Jasná i obyvateľov Demänovskej Doliny,“ povedal otec myšlienky, kaplán horskej záchrannej služby Ján Dubecký. Omšu celebroval mladý kaplán Dubecký s biskupským vikárom Jozefom Palubom priamo pri zjazdovke. Účastníci sa do sviatočného vyobliekať nemuseli, stačilo im odopnúť lyže a dodržiavať pravidlá režimu OP platné v celom stredisku.

„Pre všetkých prítomných to bola vzácna príležitosť osláviť na unikátnom mieste duchovným spôsobom príchod roku 2022 a pomodliť sa, aby bol zdravý a šťastný,“ dodala starostka obce Demänovská Dolina Ľubomíra Klepáčová.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov