Ubytovacie zariadenia prijímajú rezervácie

20. 12. 2021
Domov Ubytovacie zariadenia prijímajú rezervácie

(Liptovský Mikuláš, 20. 12. 2021) – Už od 25. decembra sa môžu ubytovávať hostia v slovenských ubytovacích zariadeniach. Ubytovanie je povolené pre verejnosť v režime očkovaných a ľudí, ktorí covid už prekonali – v skratke OP. Všetci musia podstúpiť pred príchodom aj test či už PCR alebo antigénový. Deti do 12 rokov a 2 mesiacov sú vnímané, akoby boli zaočkované. Ubytovaní majú možnosť využívať aj gastro a wellness v ubytovacom zariadení. Pre Liptov je táto fáza zimnej sezóny veľmi dôležitá.  

Tráviť záver roka na horách je pre mnohých Slovákov synonymom skutočnej zimy. Na Liptove, ktorý je pod bielou perinou sa už v režime OP lyžuje a tento týždeň sa otvoria aj ubytovacie zariadenia.

„O zdraví sa hovorí v posledných rokoch oveľa viac ako v minulosti. Pohyb na čerstvom horskom vzduchu je výborný recept na zdravý životný štýl. Ubytovacie zariadenia u nás na Liptove finišujú s poslednými prípravami, aby Vianoce a Silvester na horách, boli čo najlepšie. Od 25. decembra sa otvoria pre ľudí v režime OP, teda pre očkovaných aj ľudí, ktorí covid už prekonali, naše ubytovacie zariadenia. Zároveň, ako dvojitá kontrola, je povinný aj test pred príchodom. V prípade PCR je to 72 hodín pre nástupom a v prípade antigénu 48 hodín. V podstate sa vraciame k tomu, čo bolo možné v ubytovacích zariadeniach aj v minulosti, lebo hostia majú možnosť využívať sauny a wellness, ako aj stravovanie priamo v zariadení. Deti do veku 12 rokov a dvoch mesiacov vnímame ako zaočkované. Rovnako ako pri využívaní lanoviek a vlekov počas tejto zimy. Kto si ešte neobjednal svoj pobyt na záver roka, nech tak urobí čo najskôr, lebo kapacity sa míňajú najmä v zariadeniach akými sú chaty a chalety s vlastnými wellness, ako aj v takto ladených apartmánoch po Liptove. Rezervácie na ďalšiu časť zimy ubytovatelia tiež prijímajú,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

V ubytovacích zariadeniach je hosťom možné podávať napríklad aj stravu v podobe švédskych stolov, jedinou podmienkou je, že jedlo naloží a k stolu donesie čašník. V hotelových wellness, saunách a bazénoch dochádza k čiastočnej úprave kapacity, za ktorú zodpovedá prevádzkovateľ. Prevádzkovatelia odporúčajú spraviť si test ešte pred príchodom na ubytovacie zariadenie. Všetky potrebné informácie v súvislosti s tipmi na zimu, plánovač dovolenky aj covid opatrenia sú pravidelne aktualizované na webe regiónu visitliptov.sk.

Ubytovatelia odporúčajú spraviť si test už pred odchodom na Liptov, ale pokiaľ by to ľudia mieriaci na dovolenku nestihli, tak platí aj antigénový samotest vykonaný na recepcii. Testovacie miesta na Liptove sú zosumarizované na tejto podstránke: https://www.visitliptov.sk/covid-opatrenia/ .

Prevádzkovatelia ubytovacích zariadení aj lyžiarskych stredísk sú na nariadenia pripravení a dodržiavajú ich. Chcú chrániť svojich hostí aj seba samých, preto apelujú na dodržiavanie stanovených podmienok aj zo strany návštevníkov regiónu.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov