Liptáci celý víkend očkovali a pokračujú ďalej

22. 11. 2021 Liptovský Mikuláš
Domov Liptáci celý víkend očkovali a pokračujú ďalej

(Liptovský Mikuláš, 22. 11. 2021) – Prvý víkend očkovania hodnotia Liptáci výborne. Proti covid-19 zaočkovali 874 ľudí z toho bolo 254 ľudí z ohrozenej skupiny 50+. Vakcíny podávali bez potreby registrácie v obchodných centrách STOP SHOP a RGB Liptov v Liptovskom Mikuláši. Od dnešného dňa očkovanie pokračuje v liptovskomikulášskej nemocnici či vybraných ambulanciách a od zajtra sa rozbehne aj v niektorých obciach v regióne.

Liptáci upozorňujú na problémy v cestovnom ruchu počas celej pandémie. Momentálne už bijú na poplach a upozorňujú, že je najvyšší čas zachrániť samých seba. Zdravie je to najdôležitejšie a cesta k nemu je aj vakcína proti covid-19. Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV v spolupráci s mestami a obcami,  Žilinským samosprávnym krajom a partnermi realizuje postupné očkovanie proti covid-19. Centrála cestovného ruchu očkovanie vnímala ako momentálne najlepšiu cestu ako zachrániť samých seba po zdravotnej aj ekonomickej stránke.

„Veríme, že naša aktivita prinesie do životov viac istoty a zdravia. Aj vďaka našej snahe sa zaočkovalo tento víkend 874 ľudí a veríme, že postupne pribudnú ďalší. Najväčší záujem bol o jednodávkovú vakcínu Janssen, ale očkovalo sa aj vakcínou Pfizer. Veľmi nám záleží na obciach, kde je nízka zaočkovanosť aj preto, že majú komplikovanejšie dostať sa k vakcíne ako ľudia z miest. Dúfame, že využijú možnosť očkovať sa bez potreby registrácie priamo vo svojich obciach už od utorka. Očkovať bude tzv. VakciZuzka a to postupne v obciach Važec, Východná, Hybe a neobídeme ani Liptovský Hrádok či mestskú časť Hlboké v Liptovskom Mikuláši. Denne zdravotníci očkujú v mikulášskej nemocnici a pracujeme na tom, aby sa počet očkovacích miest rozšíril i smerom k víkendu. Informácie o očkovaní sú aktualizované na našom webe TU,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Liptáci chcú ochrániť životy aj nádej na zimnú dovolenku pre celé Slovensko. Ak chcú Slováci lyžovať a ubytovávať sa na Slovensku, tak jediná cesta je čím skôr zmeniť v automate čiernu farbu okresu Liptovský Mikuláš na bordovú a odťažiť tlak na nemocnice. Z najohrozenejšej skupiny ľudí 50+ sa zaočkovalo počas víkend 254 ľudí. Práve zaočkovanosť v tejto kategórii je rozhodujúca pre trvalú zmenu covid automatu na Liptove z najprísnejšej čiernej do bordovej fázy. Druhý liptovský okres Ružomberok už v bordovej fáze je. Ako poďakovanie pre provo-očkovaných občanov s trvalým pobytom v okrese Liptovský Mikuláš nad 50 rokov Liptáci poskytujú až do konca mesiaca novembra skipasy do strediska Jasná a voľné lístky do Tatralandie a Bešeňovej. Poďakovanie vo forme vstupov je možné previesť aj na rodinného príslušníka zaočkovaného občana z kritickej skupiny nad 50 rokov.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov