Liptov na 240 stranách

17. 3. 2021
Domov Liptov na 240 stranách

(Liptovský Mikuláš, 17. 3. 2021) – Hneď ako to bude možné, dajme slovenskému cestovnému ruchu pomocnú ruku my všetci a oddychujme a dovolenkujme doma na Slovensku. Výbornou voľbou bude určite región Liptov. Množstvo tipov na výlety, víkendovú turistiku či dlhšie dovolenky pri spoznávaní domoviny ponúka na 240 stranách novučičký turistický sprievodca po Liptove. Nakoľko teraz sa dá tráviť čas len vo svojom okrese, Liptáci hádžu rukavicu každému Slovákovi, ktorý má chuť spraviť niečo pre prebúdzajúcu sa jarnú prírodu. Stačí verejne zdieľať cez Facebook alebo Instagram fotku z čistenia s hashtagmi #visitliptov a #preprirodu a 100 turistických sprievodcov Liptov nájde svojho nového majiteľa.

Každý Slovák by asi rád vymenil nedobrovoľný pobyt doma za výlet či dovolenku. Pokiaľ to však nie je z pohľadu epidemiologickej situácie možné, tak Liptáci odporúčajú siahnuť po publikácii Liptov – turistickom sprievodcovi, kde nájdu množstvo atraktívnych lokalít, ktoré po uvoľnení opatrení môžu na Liptove navštíviť. „Sprievodca má byť inšpiráciou tým, ktorí preferujú pešiu turistiku a cykloturistiku v prírode, ako aj tým, ktorí obľubujú výlety k termálnej vode či prechádzky za kultúrno-historickými pamiatkami. Liptov má naozaj čo ponúknuť a svojou jedinečnosťou bez pochýb vyniká dokonca aj v porovnaní s inými európskymi regiónmi,“ povedal autor knižnej novinky, ktorá vychádza vo vydavateľstve DAJAMA geograf Daniel Kollár. Tvorba textov do sprievodcu mu zabrala rok a ďalší trištvrte rok sa ešte finalizoval.  Liptov má jednu z najmalebnejších prírodných scenérii v rámci Slovenska. Najcennejšie prírodné hodnoty sú chránené v troch národných parkoch, bohatstvo podzemia reprezentujú jedny z najnavštevovanejších slovenských jaskýň, Liptov láka aj na početné liečivé minerálne a termálne vody, ikonickú Liptovskú Maru či množstvo iných atrakcií cestovného ruchu. Až … hodín zabrala práca na tak komplexnom knižnom materiáli o regióne Liptov.

„Náš nový turistický sprievodca je logicky členený na tri oblasti nachádzajúce sa na území Liptova – Liptovský Mikuláš a stredný Liptov, Ružomberok a dolný Liptov, Liptovský Hrádok a horný Liptov. Okrem toho sú jeho súčasťou kapitoly o histórii, kultúre, tipy na tematické prechádzky aj praktické informácie, kde sa oplatí ktorý mesiac zájsť. Dovolenkári v ňom nájdu viac ako 500 fotografií, máp, obrazov a ilustrácií. Verím, že ich správne navnadíme k budúcej návšteve Liptova aj našou súťažou. Každý vo svojom okrese urobme niečo pre prírodu, buďme ekologickí a vyčistime ju. Fotky z čistenia stačí verejne zdieľať cez Facebook alebo Instagram s hashtagmi #visitliptov a #preprirodu  a sto eko – Slovákov získa sprievodcu Liptov a našu štýlovú buffku Liptov. Záujemcovia, na ktorých sa neusmeje šťastie v našej súťaži, si môžu sprievodcu zakúpiť v infocentrách a po uvoľnení opatrení navštíviť zaujímavé miesta nášho regiónu,“ prezradila riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Turistického sprievodcu Liptov spolufinancovala aj z dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV, a to vo výške 6 900 eur.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov