Zimný test Liptova

7. 12. 2020
Domov Zimný test Liptova

(Liptovský Mikuláš, 07. 12. 2020) – Zimná sezóna dostala uplynulý víkend šancu a na Liptove ju hneď využili. Hygienické pravidlá a koridory pred lanovkami fungovali. Test lyžiarskeho strediska Jasná vyšiel na výbornú. Dobrú dostalo len počasie, keďže silný vietor priniesol oteplenie a obmedzoval prevádzku niektorých zariadení.

V stredisku Jasná netestovali lyžiarov antigénovými testami, ale s lyžiarmi otestovali prevádzku strediska. To, že na apreski bary a zábavu v nich treba túto zimu zabudnúť je už jasné, Liptov hlási návrat k pravej zimnej lyžovačke. „Uplynulý víkend bol testom strediska aj samotných lyžiarov. Lyžiarsky výstroj je v podstate sám o sebe protipandemický, takže prekrytie horných dýchacích ciest, rukavice aj okuliare boli automatickou výbavou. V stredisku dodržiavame všetky hygienické nariadenia, pri nástupoch na lanovky sme vytvorili koridory, tak bolo možné dodržiavať rozostupy a lanovky nenapĺňame na plnú kapacitu. Aj pre naše stredisko sú to všetko nové skutočnosti, ale sme odhodlaní zvládnuť ich, lebo celý región v zime žije najmä lyžovaním a my si plne uvedomujeme našu zodpovednosť aj to, že to už nie je len o lanovkách. Som rád, že lyžiari pochopili náš víkendový test, boli disciplinovaní, v mnohom nám pomohli a boli nám inšpiráciou,“ povedal riaditeľ strediska Jasná Igor Mráz. Dobrou správou je, že lyžovačka aj prevádzka lanoviek pokračuje aj počas pracovného týždňa. Viac o otváracích hodinách na jasna.sk.

Video test z prvého víkendu:

„Spustenie lyžovačky na Liptove je ten najlepší signál pre región, aby sa rozbehli rezervácie na zimné pobyty. Ubytovatelia v regióne sú pripravení, dodržiavajú všetky hygienické opatrenia a chcú pracovať. Pobyt v prírode je podľa nás ten najlepší recept na všetky neduhy tejto doby. Nič nechceme a nebudeme zľahčovať, zdravie má stále prioritu, či už sa jedná o našich hostí alebo zamestnancov v cestovnom ruchu. Sme pripravení poskytnúť súčinnosť a urobíme maximum, aby sme na Liptove zabezpečili hygienické opatrenia a mohli počas zimy pracovať,“ uzavrela riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Liptov je pripravený a aj uplynulý víkend ukázal, že vie a chce ponúkať služby cestovného ruchu. To čo mu najviac chýba sú však jasné pravidlá fungovania zariadení cestovného ruchu. V opačnom prípade hrozí prehĺbenie ekonomických strát, ďalšie prepúšťanie, až po definitívne uzavretie niektorých prevádzok.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov