Na Liptove vyhlasujú architektonickú súťaž

10. 12. 2019
Domov Na Liptove vyhlasujú architektonickú súťaž

(Liptovský Mikuláš, 10. 12. 2019) – Oblastná organizácia cestovného ruchu Region Liptov vyhlasuje architektonickú súťaž na mobiliár cykloturistickej infraštruktúry. Predmetom súťaže je kreatívne, architektonické a funkčné riešenie prvkov doplnkovej cykloturistickej infraštruktúry v regióne Liptov. Odmena pre víťaza je 1 000 eur ako aj dodanie projektovej dokumentácie za ďalších 1 000 eur. Koncový termín na dodanie súťažných návrhov je 3. február 2020. Predpokladané náklady na realizáciu všetkých prvkov infraštruktúry realizovanej v nasledujúcich troch rokoch sú až 40 000 eur.

Na Liptove to myslia s cyklistikou vážne. Podľa kalendára sa väčšina Slovenska síce pripravuje na Vianoce, ale Liptáci chystajú ďalšie vylepšovanie cyklo ponuky regiónu. Vyhlásili architektonickú súťaž na mobiliár cykloturistickej infraštruktúry. „Jednou z priorít našej organizácie je podpora budovania cyklistickej infraštruktúry v regióne. Pre potreby kvalitného zážitku z cykloturistiky je potrebné dobudovať doplnkovú infraštruktúru, ktorá bude slúžiť na podanie informácií, oddych a zlepší komfort cyklistov. Náš región ponúka výborné možnosti pre cyklistiku, ale stále nie je vnímaný ako plnohodnotný cyklo-región. Postupne sa nám darí aj tento mýtus meniť a ponúkame rok od roka lepšie možnosti pre cyklistov či už využívajú cestné alebo horské bicykle,“ povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč.

Predmetom novej súťaže je kreatívne, architektonické a funkčné riešenie prvkov doplnkovej cykloturistickej infraštruktúry v regióne Liptov. Destinačná a marketingová centrála regiónu má záujem o riešenie architektúry prvkov, ktoré budú v súlade s dizajn a brand manuálom, cieľom sú riešenia vizuálne a technicky atraktívne, zodpovedajúce aktuálnym trendom, ale zároveň nadčasové a dostatočne variabilné. Nemenej dôležitým kritériom bude aj finančná nenáročnosť.

„Chceme čo najlepšie využiť potenciál nášho regiónu. Za inšpiráciami netreba chodiť ďaleko, takže veríme, že architekti a dizajnéri sa zapoja a nájdeme pre Liptov vhodné a atraktívne riešenia. Odporúčam záujemcom, aby si pre viac informácií klikli na podstránku so súťažou na našom webe visitliptov.sk/sutazcyklo, kde nájdu aj všetky potrebné prílohy a inšpirácie. Víťaza čaká odmena 1 000 eur a ďalších 1 000 eur za dodanie projektovej dokumentácie. Skrátka si neprídu ani nasledujúci dvaja najlepší predkladatelia projektov. Posledný termín pre zaslanie súťažných návrhov je tretí február budúceho roka,“ uzavrela riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Oblastná organizácia cestovného ruchu Region Liptov plánuje, že náklady na realizáciu všetkých prvkov infraštruktúry realizovanej v nasledujúcich troch rokoch budú zhruba 40 000 eur.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov