TS_Cyklovýlety po Liptove so sprievodcom

1. 7. 2019
Domov TS_Cyklovýlety po Liptove so sprievodcom

(Liptovský Mikuláš, 1. 7. 2019) – Liptáci spúšťajú projekt bezplatných nedeľných cyklovýletov po atraktívnych cyklotrasách regiónu. Spoznávanie Liptova na dvoch kolesách bude možné už od prvej júlovej nedele. K dispozícii na každom výlete bude sprievodca a na vybraných výletoch aj cyklobus s vozíkom na bicykle. Trasy majú rôzne obťažnosti a na vybrané z nich je možné si výhodne zapožičať aj elektrobicykel.

Aktívne leto na bicykli – to je výborná vec – povedali si Liptáci a opäť rozbiehajú nedeľné cyklovýlety. Návštevníkov Liptova čaká deväť bezplatných výletov, kde bude zabezpečený aj sprievodca. „Liptov je krásny zelený región. Milovníci cyklistiky, cestnej, ale najmä tej horskej, si tu nájdu veľa možností na výlety. Náš región ponúka až 800 kilometrov cyklotrás rôznych náročností. Stačí si len vybrať podľa chuti a fyzickej zdatnosti. Aj tento rok sme pripravili projekt Nedeľných cyklovýletov, ktorý štartujeme už siedmeho júla výletom do obľúbenej CykloKorytničky pri Ružomberku. Trasa je stredne náročná a zabezpečený bude aj bezplatný cyklobus, ktorý zoberie zaregistrovaných ľudí postupne z Liptovského Hrádku, Liptovského Mikuláša, Bešeňovej a Ružomberka. Trasa bude končiť v Korytnici s možnosťou osviežiť sa vodou, ktorá v bývalých kúpeľoch žala úspechy už v 19. storočí. Okrem toho nás čaká ďalších osem nedeľných cyklovýletov, ktorými sa pokúsime ukázať aktívnym ľuďom aj celým rodinám pestrosť nášho horského regiónu,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková. Video pozvánka na cyklovýlety: https://youtu.be/-FQx23pCMqY

Na dve trasy je možné využiť aj elektrobiky a to na výlety do Vlkolínca a do Kôprovej doliny – táto trasa je zároveň najmenej náročnouz ponuky deviatich výletov. Elektrobike je potrebné si rezervovať dopredu. Dve plánované trasy sú náročné a to do Kvačianskej doliny a na Červenec. Stredne náročné cyklotrasy sú pripravené v lokalitách Veľký Šturec, Čierny Váh, Partizánska Ľupča, trasa okolo Turnianskej magury a tiež už spomínaný Vlkolínec a CykloKorytnička, ktorá projekt už o necelý týždeň odštartuje.

„Každý výlet prebieha tak, že cyklista buď využije náš cyklobus s vozíkom a ten ho pohodlne dopraví na štart cyklovýletu alebo na štart cyklovýletu príde vlastnou dopravou. Pri každom našom organizovanom výlete je  k dispozícii sprievodca, ktorý pomáha a informuje turistov o Liptove a najmä našej cyklotrase. Vďaka našim sprievodcom si cyklisti častokrát trúfnu aj na trasy, ktoré by sami  vôbec neabsolvovali. Na cyklovýlety  a využitie cyklobusu s vozíkom na bicykle je potrebná registrácia. Záujem si cyklisti nahlasujú cez súkromnú správu na facebooku cykloLiptov , cez telefónne číslo, ktoré je pridelené ku každému cyklovýletu na našej stránke https://www.visitliptov.sk/zazitky/cyklistika/cyklovylety-na-liptove/ alebo mailom na cyklo@visitliptov.sk. Posledný výlet máme v pláne 1. septembra a pôjdeme okolo Turnianskej magury,“ uzavrel cyklo koordinátor Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Andrej Medla.

Projekt Nedeľné cyklovýlety organizuje s partnermi Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV a použije na jeho realizáciu prostriedky z dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR vo výške 3500,- eur.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov