TS_Malí „Saganovci“ na Liptove

9. 5. 2019
Domov TS_Malí „Saganovci“ na Liptove

(Liptovský Mikuláš, 9. 5. 2019) – Deti sú naša budúcnosť. Svoje o tom vedia aj na Liptove, preto už po štvrtý raz organizujú podujatie S deťmi na kolesách, aby v deťoch pestovali vzťah k prírode, ale aj k pravidelnému pohybu. Všetci malí „Saganovci“ si spolu s rodičmi užijú v nedeľu 19. mája náučný cyklovýlet v Bobroveckej doline neďaleko Liptovského Mikuláša. Podujatie je pre rodiny s deťmi bezplatné. Organizátori zabezpečili aj cyklobus s cyklovozíkom z Ružomberka, Bešeňovej aj Liptovského Mikuláša. Deti sa môžu tešiť aj na občerstvenie, diplom, medailu aj cyklo-darček.

Svetová zdravotnícka organizácia odhaduje, že od 80. rokov minulého storočia sa počet obéznych Európanov viac ako strojnásobil a že približne 1 z 3 detí vo veku 6-9 rokov trpí nadváhou alebo obezitou. Tak ako terajší rodičia svoj voľný čas trávili poväčšine v pohybe, tak súčasné deti sa málo hýbu, vysedávajú pri tabletoch a mobiloch, pijú sladené nápoje, konzumujú veľa potravín s vysokým obsahom tuku a kilá pribúdajú. „Našim cieľom je podporiť zdravý životný štýl detí, využiť trend záujmu o slovenské športové esá akými sú Petra Vlhová či Peter Sagan a motivovať deti k pravidelnému športovaniu. Ideálne k športovaniu v prírode. Aj preto už po štvrtýkrát realizujeme úspešné podujatie S deťmi na kolesách. V nedeľu 19. mája chceme všetky rodiny pozvať k nám na Liptov. Malí cyklisti tento raz spoznajú spolu s nami Bobroveckú dolinu. Naše podujatie má navyše aj náučno – vzdelávací cieľ,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková. Pre všetkých účastníkov je pripravený aj bezplatný cyklobus s cyklovozíkom, na ktorý sa musia záujemcovia o prepravu registrovať. Podmienky registrácie sú dostupné na tomto linku: https://www.visitliptov.sk/podujatie/detmi-kolesach-2019/ . Cyklobus bude vychádzať z Ružomberka už o 8:45 hod. a prechádzať bude cez Bešeňovú, Liptovský Mikuláš, smerom do Bobrovca. Samotné podujatie bude od 10:00 do 14:00 hod., pričom autobus späť vyráža o 14:00 hod.

Liptáci s podujatím S deťmi na kolesách vždy rotujú po rôznych lokalitách regiónu a predstavujú aj takýmto spôsobom jeho pestrosť. V minulom roku deti spoznávali Dolný Liptov a teraz nazrú na Stredný Liptov, do Bobroveckej doliny, ktorá sa nachádza zhruba 7 kilometrov od Liptovského Mikuláša v Národnom parku Západné Tatry. Cyklotrasa bude smerovať k Horskému hotelu Mních***. Podujatie je vhodné pre rodiny s deťmi vo veku od 4 do 15 rokov. Registrácia cyklistov vopred nie je potrebná, bude prebiehať na mieste, dopredu je nutné sa registrovať len vtedy, keď je záujem využiť bezplatný cyklobus.

„Pre mňa osobne je toto podujatie doslova srdcová záležitosť. Tvoriť pre deti je vždy veľmi motivujúce, lebo deti sú úprimné a priame. Objednávka na počasie od nás už odišla, takže verím, že tieto studené dni vystriedajú vyššie teploty a dážď zase slniečko. Začneme zhruba 150 metrov nad križovatkou pred obcou Jalovec. Tam deti zaregistrujeme a vydajú sa na cyklotrasu v dĺžke zhruba štyri kilometre. Na trase na malých cyklistov čakajú štyri stanovištia s úlohami. Prvé je venované faune a môžu sa tešiť na živé zvieratká zo Salaša Pastierska, nasledujúca úloha bude zameraná na zdravotnú výchovu a správanie sa na ceste, pri ďalšej sa zapotia a posledná je venovaná téme stromov a listov. V cieli na deti čaká okrem občerstvenia aj medaila, diplom, cyklistický darček a pripravili sme aj súťaže o ceny od Intersportu“ uviedla projekt manažérka podujatia Jana Čížová. Ak by náhodou počasie nebolo ideálne, tak sa podujatie presúva na náhradný termín a to na sobotu 25. mája 2019 v rovnakých časoch.

Organizátori mysleli aj na rodičov. V spolupráci s Horským hotelom Mních*** ponúkajú príjemné posedenie na terase, možnosť si objednať špeciálne obedové menu alebo zakúpiť deťom vstup do FUN arény, kde je lezecká stena, bungee trampolína, detská lukostreľba, futball zorbing aj nafukovadlo.

Podujatie S deťmi na kolesách organizuje Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV a použije na jeho realizáciu prostriedky z dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR vo výške 5 000,- eur.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov