TS_Neštandardný október na Liptove

7. 1. 2019
Domov TS_Neštandardný október na Liptove

(Liptovský Mikuláš, 7. 1. 2019) – Liptov má za sebou neštandardný október 2018. Štatistiky obsadenosti v horskom regióne v desiatom mesiaci minulého roku veľmi prekvapili. Podľa výsledkov zo Štatistického úradu SR prenocovania v desiatom mesiaci roka dosiahli medziročný rast neuveriteľných 23 percent. Tento mesiac sa pritom považuje už za mimosezónu. Záujem bol najmä o predĺžené víkendy a prichádzali predovšetkým domáci Slováci a susedia z Česka.

Sneh, mráz a najlepšia lyžovačka. To sú hlavné prívlastky aktuálneho diania na Liptove. Obdobie mimosezóny je najmä časom, kedy sa aj región pod Chopkom venuje v prvom rade príprave na hlavnú sezónu. Javí sa však, že záujem o Liptov narastá aj v termínoch, ktoré nie sú na dovolenkovanie práve typické.

„V hlavných sezónach, počas leta a zimy je prirodzené, že ubytovacie kapacity na Liptove nepociťujú núdzu o hostí. Október bežne považujeme za mimosezónny mesiac, ale ten v roku 2018 nás príjemne potešil. Čísla prenocovaní nám na Liptove podľa Štatistického úradu SR dosiali medziročný nárast až o 23,1 percenta na 108 536. Pre zaujímavosť celoslovenské čísla prenocovaní narástli len o 7,4 percenta,“ povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč.

ubytovanie na liptove I love Liptov Liptov , na Poľane, Nízke Tatry)

Najviac rástli domáci Slováci až o 24,5 percenta. Zahraniční návštevníci rástli menej a to o 7,28 percent. Výborné výsledky dosiahla aj spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s., prevádzkovateľ významnej časti kapacít a atrakcií na Liptove.

„Za mesiac október 2018 sme zaznamenali tridsať percentný medziročný nárast rezervácií individuálnych klientov. Čísla potvrdzujú trend, že ľudia si dovolia viac dovoleniek v roku a z miest odchádzajú za aktívnym oddychom na hory. V mesiaci október boli aj jesenné prázdniny, v rámci ktorých sme zaznamenali vyšší záujem o pobyty oproti predchádzajúcemu roku a určite prispelo aj stabilné počasie. Pričom nárasty v návštevnosti v našich hoteloch sme zaznamenali najmä pri klientoch z Česka a Slovenska,“ ozrejmila obchodno–marketingová riaditeľka hotelov Tatry mountain resorts, a.s. Katarína Lukáčová.

Je zjavné, že dobré počasie a atraktívny balík služieb dokáže na Liptov prilákať hostí aj v mesiacoch, ktoré nepatria k tým termínovo najatraktívnejším. V mesiaci október priemerný počet prenocovaní na Liptove predstavoval 2,4 dňa, pritom celoslovenský priemer bol o dve desatiny vyšší. 

„Na začiatku mesiaca nebolo počasie ideálne, dosť pršalo, ale napriek tomu sme pocítili záujem o región vďaka podujatiu Október Na Fest. ôsmy ročník najväčšieho pivného festivalu na Liptove prilákal na päť dní do ulíc Liptovského Mikuláša tisíce ľudí. V nasledujúcej časti mesiaca sa počasie vylepšilo, prišlo babie leto a pocítili sme narastajúci záujem ľudí tráviť pekné dni na horách. Záujem bol najmä o výlety, turistiku, cyklistiku, ale aj o návštevu našich termálnych akvaparkov Tatralandie a Bešeňovej a kúpeľov v Lúčkach. Na nárast návštevnosti v mimosezóne teda zjavne zafungovala kombinácia zaujímavých možnosti na trávenie voľného času, atraktívne podujatia a tiež dobré počasie,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Po výbornom lete a úspešnej jeseni Liptovu kraľuje pani zima. Najväčší záujem je o lyžovačku v stredisku Jasná, ktoré ponúka 50 kilometrov trás na severnej a južnej strane Chopka, ale na svoje si prídu aj menej nároční lyžiari v strediskách Malinô Brdo a SKI Opalisko. Výbornou správou pre ďalší vývoj zimnej sezóny je, že podmienky sa v posledných dňoch vo všetkých strediskách v dôsledku nádielky prírodného snehu podstatne zlepšili.

 

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov