TS_Lyžiarska sezóna sa začína už aj na Malinom Brde

20. 12. 2017
Domov TS_Lyžiarska sezóna sa začína už aj na Malinom Brde

(Ružomberok, 20. 12. 2017) – Už v piatok 22. decembra 2017 sa na Maline Brde začne lyžiarska sezóna. Pre nadšencov lyžovania bude k dispozícii kvalitne vysnežený a upravený hlavný svah z vrcholu strediska vo výške 1 211 m n. m. Okrem obľúbenej kabínkovej lanovky bude v prevádzke aj sedačková lanovka na vrchol Malina Brda  a dva vleky pre deti. V stredisku sa stále intenzívne zasnežuje.

Lyžiarska sezóna začína!

Druhé najobľúbenejšie lyžiarske stredisko na Liptove otvára svoje brány lyžiarom už tento piatok. Pre tunajšiu kabínkovú lanovku to bude jubilejná päťdesiata sezóna. V roku 1967 bola uvedená do prevádzky kabínková lanová dráha na Malinô Brdo ako najmodernejšia lanovka vo vtedajšom Československu.

lyziarska sezona

lyziarska sezona

 

 

 

 

 

 

Prevádzkovatelia strediska avizujú, že pri priaznivom mrazivom počasí bude čoskoro po dosnežení k dispozícii aj zjazdovka do Hrabova, čím sa sprístupní aj najdlhšia zjazdovka v stredisku, z vrcholu Malina Brda do Hrabova v dĺžke až 3,9 kilometra. „Široký svah Malina Brda oceňujú lyžiari najmä pre jeho bezpečnosť. Všeobecne zima v regióne Liptov vyzerá zatiaľ veľmi nádejne. Lyžiarska sezóna pod Chopkom začala už prvého decembra a očakávame, že pri priaznivom počasí sa bude na Malinom Brde lyžovať až do Veľkej noci a v najväčšom lyžiarskom stredisku na Slovensku, v Jasnej, možno až do májových sviatkov,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Lyžiari budú môcť už od tohto piatku v stredisku využívať aj prevádzky občerstvenia a služby požičovne lyžiarskeho a snowboardového výstroja. Peňaženky milovníkov lyžovania poteší fakt, že ceny skipasov prevádzkovatelia v tomto stredisku nemenia a zostávajú na úrovni minuloročnej zimnej sezóny.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov