Domov Silvester na Liptove ide na dračku

Silvester na Liptove ide na dračku

29. 10. 2015

(LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ, 29.10.2015) – Zima je už pred dverami a medzi záujemcami o silvestrovskú lyžovačku sa začína boj o posledné miesta. Svedčí o tom fakt, že viacero ubytovacích zariadení na Liptove hlási takmer vypredané kapacity a zohnať voľné lôžka v najžiadanejšom dovolenkovom čase roka bude čoraz zložitejšie. Prví lyžiari by sa však na tatranských zjazdovkách mohli objaviť už začiatkom decembra.

Čím bližšie k lyžiarskemu stredisku, tým väčší záujem o ubytovanie. Podobne ako po minulé roky, aj tento raz platí priama úmera medzi vzdialenosťou a ponukou hotelových zariadení. „Silvestrovský týždeň je z hľadiska záujmu turistov suverénne na čele rebríčka.  Otáľať s rozhodnutím sa preto neoplatí. Niektoré ubytovacie zariadenia totiž prijímajú objednávky rok dopredu a väčšinou sa potvrdzuje, že kto skôr príde, ten skôr melie. Teší ma, že zimné pobyty sa tento rok predávajú oveľa lepšie, ako vlani. Verím, že jedným z dôvodov je aj množstvo atraktívnych noviniek, ktoré sme pripravili pre návštevníkov,“ konštatuje Darina Bartková, riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV.

Nezanedbateľný je aj rastúci počet turistov spoza našich východných hraníc. Po vlaňajšom pilotnom spustení pravidelnej leteckej linky medzi Popradom a Rigou pribudli spojenia aj s Moskvou, Petrohradom a ďalšími metropolami severnej Európy. Na túto klientelu sa opäť spoliehajú aj v Demänovskej doline, odkiaľ hlásia bezmála 90-percentú obsadenosť silvestrovských pobytov. „V porovnaní s minulým rokom evidujeme vyšší záujem o pobyty na všetky zimné mesiace. Dôvodom je nielen vydarená vlaňajšia sezóna, ale aj fakt, že stredisko Jasná Nízke Tatry bude v marci dejiskom Svetového pohára žien v alpskom lyžovaní. Teší nás, že pravidelne sa k nám vracia stabilná klientela, ktorá oceňuje, okrem tradične výborných služieb, aj bohatý program spojený s výnimočnými zážitkami,“ prezrádza recept na úspech Vladimíra Klaučová z marketingového oddelenia Wellness Hotela Chopok****.

Podobne sú na tom aj v Hoteli FIS Jasná****, ktorý leží iba niekoľko metrov od lyžiarskych zjazdoviek. Nielen táto výhoda z neho robí vyhľadávané ubytovacie zariadenie. Hostia si totiž už nemusia lámať hlavu s kúpou lyžiarskeho výstroja a na hory im stačí prísť naľahko. „Vďaka  obchodu, spojenému s požičovňou, poskytujeme kompletnú starostlivosť pre hostí, ktorí si budú chcieť zapožičať výstroj, respektíve ho zakúpiť. Oproti minulej zimnej sezóne taktiež pribudol  rozšírený wellness  o exteriérovú jacuzzu, saunu a posilňovacie stroje,  kde si môžu hostia  po dobrej lyžovačke bezstarostne oddýchnuť. Pre tých, ktorí priletia na popradské alebo bratislavské letisko, vieme zabezpečiť aj prepravu formou taxi služby,“ vymenúva Michal Magdoško z hotelovej recepcie.

Silvester na Liptove sa už tradične nesie v znamení zábavy a snežných radovánok. Zároveň, ako jediný región na Slovensku, dokáže garantovať kvalitné lyžiarske podmienky, a to aj napriek vrtochom počasia. Je to jeden z dôvodov, prečo idú na dračku i ubytovacie zariadenia v menších a vzdialenejších obciach od najväčších lyžiarskych stredísk Jasná a Malinô Brdo. „V období Vianoc a Silvestra máme momentálne kapacity obsadené na viac ako 80%. Ak ide o január, február a marec, voľných miest je ešte pomerne dosť. Vďaka SKI & AQUA Busu už vzdialenosti prestali byť pre našich hostí prekážka. Kyvadlová doprava totiž držiteľom Liptov Region Card umožňuje prepravovať sa medzi najväčšími turistickými lákadlami pohodlne a najmä úplne zadarmo,“ vysvetľuje Simona Pirožeková, obchodná manažérka Hotela SOREA Máj*** v Jánskej doline.

Nebývalo vysoký záujem o pobyty na prelome rokov zaznamenávajú aj na Lúčkach. Tamojším kúpeľom prichádza na chuť stále viac návštevníkov z Ruska, Bieloruska a Litvy, ktorí si obľúbili najmä kombináciu lyžovania so špičkovými liečebnými procedúrami. „Počet miest na silvestrovský týždeň sa rýchlo míňa. Dosiaľ sa nám nestalo, že by sme pre nedostatok ubytovacích kapacít v tak hojnom počte museli klientom ponúkať alternatívne termíny. Rovnako evidujeme množstvo objednávok na celú zimnú sezónu vďaka Ski Wellness pobytom spájajúcim zábavu na svahoch a relax v liečivej minerálnej vode,“ pochvaľuje si Peter Mičko z marketingového oddelenia Kúpeľov Lúčky.

Liptáci majú očividne našliapnuté na jednu z najúspešnejších zimných sezón a treba len veriť, že počasie nebude proti.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov