Domov Jánska snehová žúrka

Jánska snehová žúrka

23. 2. 2015

(Liptovský Mikuláš, 23.02.2015) – Užiť si snehové radovánky a popri tom sa dosýta zabaviť. S týmto cieľom v stredisku Ski Javorovica v Liptovskom Jáne organizujú už druhý ročník Jánskej snehovej žúrky. Prázdninové podujatie pre všetky vekové kategórie sa začne už túto sobotu 28. februára o 14:00 hodine.

Fašiangový karneval pokračuje na Liptove aj počas pôstneho obdobia. Dôvodom je snehová žúrka, ktorá v obľúbenom stredisku za Liptovským Jánom vyvrcholí vo večerných hodinách. „Zábava na lyžiach sa však začne už ráno. Pre tých, ktorí prídu do nášho strediska v maske, totiž máme pripravený celodenný skipas takmer zadarmo,“ prezrádza Katarína Schrötterová z Občianskeho združenia Jánska dolina.

Hlavný program sa začne o druhej popoludní a na návštevníkov Liptovského Jána čaká aj zaujímavý sprievodný program. Okrem divadelného súboru Klások sa totiž môžu tešiť aj na vystúpenia známych umelcov. „Účasť prisľúbila populárna liptovská skupina Ploštín Punk a pesničky nielen pre (ne)poslušné deti zaspieva aj niekdajší superstarista Miro Jaroš. Skutočným vrcholom celej akcie však bude ohňová šou a Jazda ohňa,“ dopĺňa Juraj Filo, starosta obce Liptovský Ján.

Za touto atrakciou treba hľadať miestnu lyžiarsku školu, ktorá sa stará nielen o športovú zručnosť zverencov, ale aj emotívne zážitky pre návštevníkov Jánskej doliny. Ohňová jazda je jedným z nich, keď desiatky lyžiarov, vyzbrojení horiacimi fakľami, vytvoria na neosvetlenej zjazdovke svietiaceho hada. „Liptovský Ján, vďaka množstvu turistických atrakcií, dlhodobo patrí k ťahúňom cestovného ruchu v regióne. Podobné podujatia nielen zvyšujú návštevnosť v Jánskej doline, ale zároveň poskytujú dovolenkárom nezabudnuteľné zážitky. Jarné prázdniny sú na tento druh zábavy ideálny čas,“pripomína Darina Bartková, riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV.

Jánsku snehovú žúrku podporilo aj viacero miestnych hotelov. Práve oni sa postarajú o to, aby nikto z návštevníkov strediska nezostal hladný a smädný. Kto neverí, že žúrovať sa dá aj na snehu, nemal by už v sobotu 28.2. chýbať na “Javorke”. Bude to stáť za to.

Jánska snehová žúrka

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov