Registrácia na Liptov Ride už o pár dní

4. 1. 2024 Liptovský Mikuláš
Domov Registrácia na Liptov Ride už o pár dní

Registrácia na preteky, ktoré spoja na Liptove zimu s letom bude už v pondelok 8. januára 2024 o 8,01. Unikátne štafetové preteky Liptov Ride budú v apríli o behu, cyklistike, kanoistike, freeridovom lyžovaní a skialpinizme, ale tiež o poriadnej dávke adrenalínu, zábavy aj nefalšovaných emócií.

Liptov momentálne patrí najmä lyžovačke či kombinovaniu lyžovačky i iných zimných aktivít s relaxom v termálnych vodách. Je však aj obdobím prípravy špeciálneho športového podujatia. „Začiatok januára je časom, kedy otvárame registráciu na unikátne preteky Liptov Ride, ktoré je možné pripraviť na Slovensku na jedinom mieste a to u nás na Liptove. Preteky spájajú na jednom mieste a v jeden deň päticu športov – beh, cyklistiku, kanoistiku, freeridové lyžovanie a skialpinizmus,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková. Preteky začínajú cyklisti v Liptovskom Mikuláši pri vodáckom areáli a smerujú do Jasnej. Preteky ukončia kanoisti opäť v Liptovskom Mikuláši jazdou vo vodnom kanáli.

„Registráciu na Liptov Ride 2024 spúšťame ôsmeho januára presne o 8:01 na webe liptovride.sk. Do pretekov sa môže prihlásiť 75 tímov, 15 dvojíc a 15 jednotlivcov. Kapacita tímov sa nám každoročne zaplní do niekoľkých minút. Aj preto prajem všetkým rýchlu a šťastnú ruku pri registrácii a teším sa, že sa 13. apríla uvidíme na našich pretekoch,“ avizuje organizátorka pretekov Liptov Ride Katarína Guothová. V rovnaký deň sa na webstránke podujatia otvorí aj registračný formulár pre dobrovoľníkov. Tých na Liptov Ride pomáha počas pretekov aj s prípravami vo vodáckom areáli, po trase jednotlivých disciplín aj na večernej afterparty okolo 140.

„Ako každý ročník, tak aj nadchádzajúci 7. ročník prinesie novinky. Tou najväčšou bude zmena lokality koridorov na odovzdávanie štafety v stredisku Jasná – z Lúčok na Bielu Púť. Bežcom a cyklistom sme tak pripravili o pár kilometrov dlhšie trasy. Na zmenu trasy sa môžu tešiť aj pretekári v disciplínach skialp a freeride. Freeriderov čaká zjazd jedným zo žľabov v Derešskom kotli a následne zjazdovkou Spravodlivá donesú štafetu bežcom naspäť na Bielu Púť. Keďže preteky organizujeme v apríli, kedy vie počasie neraz prekvapiť, tak presné trasy disciplín oznámime až tesne pred pretekmi na základe aktuálnych snehových a poveternostných podmienok. Naši verní pretekári už sú na to v podstate aj zvyknutí a pripravení,“ doplnili organizátori.

Preteky začínajú v sobotu 13. apríla 2024 o 8:00 štartom jednotlivcov, ktorí sami absolvujú všetkých päť disciplín. Následne o 8:30 sa na trať pustia mužské, ženské a zmiešané tímy. Návštevníci areálu vodného slalomu, kde majú preteky zázemie, sa môžu opäť tešiť na chuťovky v gastrozóne a rozšíri sa aj zóna pre deti. Večer po pretekoch určite nesklame program afterparty v liptovskomikulášskom Dome kultúry.

Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV spolufinancuje podujatie Liptov Ride aj z dotácie Ministerstva dopravy SR vo výške 6 000,- eur.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov