Veľká Noc na Liptove 2023

30. 3. 2023 Iné lokality
Domov Veľká Noc na Liptove 2023

(Liptovský Mikuláš, 30. 3. 2023) – Veľká Noc na Liptove bude bláznivá, chutná, tradičná, ale aj v znamení parádnej lyžovačky. Hotelieri a prevádzkovatelia ubytovacích zariadení upozorňujú, že rezervácie na poslednú chvíľu sa nemusia vyplatiť. Pestrá ponuka regiónu okolo Liptovskej Mary je totiž veľkým lákadlom.

Bláznivý apríl je pred dverami a s ním aj prázdniny a obľúbené sviatky jari. Tráviť ich doma má tiež svoje čaro, ale predsa len výlet na Liptov ponúka množstvo zážitkov, ktoré ocenia nielen prázdninujúci školáci. Najlepšia cesta ako ich odtrhnúť od mobilov je zobrať ich na hory, ktoré treba zažiť.

„Základom Veľkej Noci na Liptove je pestrosť ponuky. Či k nám prichádza lyžiar, milovník tradícií, chutného jedla, termálnych prameňov alebo hosť hľadajúci relax alebo zábavu, tak pre každého máme niečo  a  všetko vieme v regióne Liptov naservírovať v zážitkovej podobe. Od okolia Ružomberka až po Podbanské si bude z čoho vyberať. Pričom veľkonočne sa naladíme už v túto nedeľu v Liptovskom Mikuláši,“ povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč. V centre Liptovského Mikuláša budú remeselné stánky, tvorivé dielne aj program na ľudovú nôtu a o týždeň neskôr v kostole sv. Petra z Alkantary hudobno – slovné pásmo Cesta do Emauz. Viac o programe v celom regióne teraz aj počas Veľkej Noci na webe regiónu: https://www.visitliptov.sk/zazitky/podujatia-na-liptove/ .

Najväčším ťahákom veľkonočných sviatkov bude parádna jarná lyžovačka na severnej aj južnej strane Chopka. „Lyžovačka v Jasnej je veľmi dobrá a tá veľkonočná bude určite stáť zato. Posledné mrazy nám pomohli. Nielenže sme dostali na svahy výdatnú nádielku prírodného snehu, ale spustili sme aj zasnežovanie a pridali aj sneh technický, ktorý predsa len lepšie zvláda výkyvy jarného počasia,“ navnadil lyžiarov riaditeľ strediska Jasná Jiří Trumpeš. Kto zvažuje ubytovať sa počas Veľkej noci na Liptove by už s rezerváciou pobytu nemal váhať. V hoteloch pripravili atraktívne programy, kde nechýbajú napríklad detské animácie, večerná zábava, veľkonočné menu aj skipasy v cene pobytu.

Jasnej bude okrem sprievodného programu plného tradícií a zábavy po celý čas premávať veľkonočná kraslica, teda lanovka z Priehyby na Chopok s veľkonočným polepom. V sobotu 8. apríla navyše čaká na lyžiarov aj Ratrage stage na Priehybe. Sobotný večer bude stvorený pre všetkých milovníkov skvelého jedla vďaka podujatiu Chopok chutí s dokonalou zážitkovou večerou v Rotunde pod vrcholom Chopka a pre tých, ktorí majú radi wellness sa oplatí navštíviť Bešeňovú a ich saunovanie pod hviezdami. Veľkonočný program bude budúci víkend takmer všade po Liptove, tradične ladený čaká na návštevníkov vodného parku Bešeňová aj na návštevníkov Rezortu Demänová. Lyžiarska nedeľa bude doplnená o program na tradičnú nôtu v Rotunde pod vrcholom Chopka. Veľa závisí aj od počasia, ale v prípade priaznivého, čaká na všetkých aj poriadna veľkonočná grilovačka na panoramatickej terase.

K Liptovu patrí voda a k Veľkej noci neodmysliteľne tiež. Najviac jej bude prirodzene v liptovských vodných parkoch, kde na všetkých čaká okrem vody aj kopec relaxu aj zábavy. Najbláznivejší program poteší návštevníkov liptovskomikulášskej Tatralandie. Chýbať nebude ani hon na veľkého veľkonočného zajaca či hľadanie vajíčok.

Cez predĺžený veľkonočný víkend sa oplatí navštíviť aj autentické prostredie Múzea liptovskej dediny v Pribyline, kde pripravili hodnotný a interaktívny program. Okrem iného zaujme ukážka strihania oviec, mútenia masla, prípravy jarných polievok a veľkonočných špecialít starých materí ako aj rozprávanie o zvykoch, tradíciách a mágii počas jarného obdobia s ukážkou živého ohňa. Nedeľa 9.apríla bude patriť aj turistike vďaka veľkonočnému výstupu z Vlkolínca na masív Sidorovo.

Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV, spolu so svojimi členmi financuje vybrané aktivity aj z dotácie Ministerstva dopravy SR vo výške viac ako 5 000 tisíc,- eur.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov