Jarné prázdniny najmä o lyžovačke

9. 3. 2023 Liptovský Mikuláš
Domov Jarné prázdniny najmä o lyžovačke

(Liptovský Mikuláš, 9. 3. 2023) – Prázdninujúce rodiny z východu Slovenska čakajú posledné voľné dni a víkend pred návratom do školy. Liptáci avizujú stále veľmi dobré podmienky na lyžovanie aj dostatok voľných kapacít v regióne. Najsilnejší týždeň zaznamenali Liptáci v termíne od 20. – 26. februára 2023, kedy súbežne prázdninovali deti zo Západného Slovenska aj poľskej Varšavy a Mazovského vojvodstva.

Každý kto chce využiť posledné dni jarných prázdnin alebo nadchádzajúci víkend na aktívny oddych na horách by nemal váhať. Liptáci majú veľmi dobré lyžiarske podmienky, v Jasnej sa lyžuje v celom stredisku na severnej aj južnej strane Chopku, vďaka čomu je lyžovačka skutočne komfortná. Dobré podmienky avizujú aj Malinô Brdo pri Ružomberku, Ski Centrum Opalisko v Závažnej Porube, Ski areál Podbreziny v Liptovskom Mikuláši, Dolinky v Žiarskej doline, Žiarce v Pavčinej Lehote či Čertovica.

Aj keď v slovenských mestách už to na zimnú sezónu vôbec nevyzerá, tak lyžiari si marcovú lyžovačku pochvaľujú. „Verím, že veľmi dobré lyžiarske podmienky využijú nielen prázdninujúci dovolenkári z Východného Slovenska, kapacít na ubytovanie je dostatok. Hitom je u nás na Liptove samozrejme lyžovanie v Jasnej, kde sú otvorené všetky zjazdovky, čím je lyžovačka ozaj komfortná a samozrejme aj kúpanie v termálnych vodných parkoch Bešeňová a Tatralandia,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Kopec liptovských zážitkov dopĺňajú aj ďalšie atrakcie, napríklad Stanišovská jaskyňa, Minislovensko s miniatúrami stavieb aj funkčnou miniželeznicou, obľúbené ZOOKontakt, interaktívne a moderné Slovenské múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva, Liptovské múzeum v Ružomberku, Ilusia galéria optických ilúzií či adrenalínom nabité Hurricane Factory.

„Do konca tohto týždňa na Liptove premávajú v plnej prevádzke aj bezplatné skibusy, takže odporúčame lyžiarom, aby ich využili,“ doplnila Bartková. Prepravu skibusmi ocenia najmä tí lyžiari, ktorým sa nepodarí ubytovať bezprostredne pri svahoch. Skibusy premávajú do Jasnej z celého regiónu, pričom zo Záchytného parkoviska na začiatku Demänovskej doliny jazdia v intervale každých 15 minút.

I keď jarné prázdniny ešte neskončili, tak už teraz je jasné, že najsilnejší bol prvý týždeň slovenských jarných prázdniny, kedy prázdninovalo Západné Slovensko a tiež Mazovské vojvodstvo, do ktorého patrí aj hlavné mesto Poľska Varšava.

Snehové podmienky, najmä v Jasnej, sú prísľubom, že lyžovačka by mohla pokračovať na Liptove až do májových sviatkov. Vybrané ubytovacie zariadenia pritom skipasy dávajú lyžiarom priamo k pobytovému balíku, čo ušetrí nemalé peniaze.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov