Zastávky, ktoré dýchajú históriou

15. 8. 2022 Liptovský Mikuláš
Domov Zastávky, ktoré dýchajú históriou

(Liptovský Mikuláš, 15. 8. 2022)Čakanie na autobusové spoje na dvoch zastávkach v Liptovskom Mikuláši je po novom o niečo atraktívnejšie. Môžu za to polepenia zastávok, ktoré cestujúcich prenesú do súdnej siene Liptovskej stolice a židovskej synagógy.

Nový projekt spoznávania Liptovského Mikuláša Historický kompas sa podarilo preniesť aj do bežného života mesta. Konkrétne na dve zastávky v centre na Garbiarskej ulici. Aj takto Liptáci upozorňujú na zaujímavé miesta v centre Liptovského Mikuláša.

„Sadnúť si do súdnej siene Liptovskej stolice, kde súdili legendárneho Juraja Jánošíka už nie je vďaka našej novej zastávke žiadny problém. Podobne je možné nachvíľu posedieť aj v zastávke, ktorá vyzerá ako židovská synagóga. Dve zastávky v centre Liptovského Mikuláša získali nové a veľmi atraktívne polepenie. Chceli sme aj takto spríjemniť ľuďom čakanie na jednotlivé spoje a zároveň ich inšpirovať k spoznávaniu mesta,“ povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč.

Vďaka projektu Historický kompas sa turisti stávajú sami sebe sprievodcami. Projekt je v podstate atraktívnou historickou prechádzkou trasou cez mesto Liptovský Mikuláš, ktorá návštevníkom pripomína dôležité momenty nielen z histórie Liptovského Mikuláša, ale aj celého Slovenska. V spoznávaní návštevníkom pomáhajú smartfóny, ktorými si načítavajú QR kódy umiestnené na historických budovách. Následne si môžu dokonca vypočuť veľmi autentické audio nahrávky, ktoré sa na vybrané miesta a udalosti viažu.

„Liptov je pre dovolenkárov obľúbeným regiónom. Nové zastávky sa možno stanú aj lákavými fotopointmi a turisti aj domáci budú aj takto pozývať do centra mesta,“ povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč.

Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV financovala polepenie zastávok  aj z dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR vo výške viac ako 2 200,- eur.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov