Veľkonočný Liptov

7. 4. 2022
Domov Veľkonočný Liptov

(Liptovský Mikuláš, 7. 4. 2022) – Jednotlivé zariadenia cestovného ruchu na Liptove sa pripravujú na veľkonočné pobyty. Región bude žiť tradíciami, tvorivými dielňami, lyžovačkami, kúpaním, skvelým jedlom aj zábavou. Niektoré ubytovacie zariadenia síce dopredávajú posledné kapacity, ale mnohé hlásia stále dostatok voľných lôžok pre nerozhodnutých, ktorí váhajú či si nedopriať Veľkú noc bez starostí.

V minulom roku Slovákom konzílium odborníkov aj predstavitelia Vlády SR odporúčali takzvané Veľkonočné protipandemické desatoro a ubytovacie zariadenia boli uzatvorené. Situácia v tomto roku je diametrálne iná. Zúri vojna v Ukrajine, pandémia je na ústupe a ľudia v cestovnom ruchu na Liptove vedia, že návrat do bežných koľají nebude ľahký, ale rozhodne sú odhodlaní urobiť preň maximum. „Z prieskumu, ktorý sme urobili u ubytovateľov vyplýva, že sa z rezerváciami na veľkonočné pobyty treba poponáhľať. Najlepšie sa obsadzujú ubytovacie kapacity vo vodných parkoch a ich okolí. Ľudia sa už tešia na leto a práve vo vodných parkoch v Bešeňovej a v Liptovskom Mikuláši si užijú teplo, vodu, zábavu aj v prípade, že by nebolo úplne ideálne počasie. Navyše oba vodné parky pripravili aj atraktívny program, ktorý spája tradície, atraktívne animácie pre deti, saunovanie aj dostatok zábavy pre všetky vekové kategórie,“  povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč. Súhrn aktivít na Veľkú noc REGION LIPTOV postupne dopĺňa a aktualizuje cez podstránku podujatí na svojom webe visitliptov.sk. Podľa prieskumu tiež vyplynulo, že nielen liptovské koliby stavia počas Veľkonočných sviatkov na tradičné slovenské dobroty a rôzne workshopy a tvorivé dielne. Prípravu konkrétneho programu na Liptove, na mieru každému, uľahčí online plánovač dovolenky, ktorý je dostupný cez web regiónu TU.

„Predveľkonočnú ochutnávku chystáme už túto nedeľu na námestí v Liptovskom Mikuláši. Nadrozmerné kraslice s motívom liptovskej modrotlače sme už na námestí inštalovali a v nedeľu popoludní pozývame aj na zdobenie vajíčok, pletenie korbáčov, drôtikovanie či ľudovú hudbu a symbolickú šibačku,“ doplnil Ján Blcháč.

Na svahoch v Jasnej sú stále dobré podmienky na lyžovanie. Preto bude časť Slovákov smerovať za lyžovačkou na Chopok. Informácie o aktuálnych podmienkach sú dostupné na webe strediska Jasná.

„K veľkonočným oslavám patrí najmä jedlo a zábava, ale aj taká dobrá lyžovačka patrí k Liptovu a navyše spraví výbornú bodku za zimnou sezónou. Liptovskú turistickú sezónu by mohli naši návštevníci aj domáci obyvatelia otvoriť na Veľkonočnú nedeľu povedzme aj výstupom na Sidorovo vo výške 1 099 metrov nad morom. Vrcholom, ktorý sa hrdo vypína nad obľúbeným Vlkolíncom. Svätá omša vo Vlkolínci bude o 9tej ráno a pre turistov budú pripravené aj milé veľkonočné prekvapenia,“ uzavrela riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Liptov láka najmä do prírody. Každý kto zvažuje vymeniť domáce starosti okolo varenia a programu, za servis, relax, šport či zábavu, by sa mal poponáhľať, aby si zarezervoval ubytovanie na Veľkú noc a po dvoch rokoch uzatvorených ubytovacích prevádzok oslávil sviatky jari trebárs aj na Liptove…

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov