Na Liptove otvorili nový hotel

11. 8. 2021
Domov Na Liptove otvorili nový hotel

(Bešeňová, 11. 8. 2021) – Vodný park Bešeňová, termálne srdce Liptova má novú dominantu. Je ním novo otvorený apartmánový Hotel Akvamarín****  s kapacitou 940 lôžok. Ide o najväčší hotel v regióne a zároveň jeden z najväčších ubytovacích komplexov na Slovensku vôbec.

Cestovný ruch, ktorý v poslednom období neprinášal veľa dobrých správ, má dôvod na radosť. Na Liptove bol slávnostne otvorený nový Hotel Akvamarín****, ktorý zásadným spôsobom rozširuje ponuku služieb v tejto obľúbenej turistickej destinácii. „Ide o najväčšiu investíciu v Bešeňovej od roku 2017, kedy sme tu otvorili prvý holistický hotel na Slovensku – Galéria Thermal Bešeňová. V novom ubytovacom komplexe nájde prácu 50 ľudí. Našou prioritou bolo, aby hotel vhodne doplnil ponuku služieb a dal priestor pre perfektnú rezortnú dovolenku pri vode so všetkými možnými dostupnými benefitmi. Výstavba v čase pandémie síce nebola jednoduchá, ale pozeráme sa dopredu a veríme, že cestovný ruch Liptova má aj vďaka tejto novinke o jeden drahokam navyše,“ informoval Róbert Šmitala, riaditeľ hospitality vodných parkov Bešeňová a Tatralandia. 

Spolu 9-podlažný apartmánový komplex je priamo prepojený s areálom vodného parku a opticky uzavrel celý vodný komplex. Veľkým benefitom je vybudovanie prepojovacej chodby, ktorá umožňuje prejsť do krytej bazénovej haly priamo bez nutnosti vychádzania von. Na prvom nadzemnom podlaží sa nachádzajú vstupné priestory s recepciou, lobbybar a reštaurácia s kapacitou 190 osôb. Na najvyššom podlaží sa nachádza sky bar s jacuzzi. Hotel je vhodných pre rodiny s deťmi a ponúka 235 štúdií a apartmánov. „Každá izba u nás je klimatizovaná, má výhľad na vodný park a čo je určite najväčšie lákadlo, naši hostia majú vstupy vo termálneho srdca Liptova zadarmo,“ informovala riaditeľka hotela Akvamarín Lenka Smitková. Súčasťou ponuky je aj vlastný termálny bazén, no hostia budú mať k dispozícii aj všetky atrakcie vodného parku. Ďalším lákadlom je možnosť využívať bazény pred aj po hodinách vyhradených pre verejnosť.

„Investícia do hotela bola vo výške 23 miliónov eur, čo je o zhruba 25 percent viac, ako sme pôvodne plánovali. Bola to jedna z ťažkých úloh. Pandémia, opakujúce sa problémy s dodávkami, snaha zachovať vysokú úroveň. Mali sme ambíciu postaviť niečo také, čo nikde v blízkom okolí nie je a som šťastný, že sa to aj podarilo,“ informoval investor Dr. Nodari Giorgadze.

„Verím v reštart cestovného ruchu a aj tento hotel môže byť nádejou, že i v ťažkých časoch môže vzniknúť niečo nové a dokonca aj niečo takto veľkolepé. Dovolenka na Slovensku je bezpečná a aj v domácom prostredí sa dá vytvoriť kus nefalšovanej exotiky. K bazénu s vlnami, stálej tropickej teplote v interiérových priestoroch vodného parku pribudol hotelový komplex na aký sme boli zvyknutí len v letoviskách a to navyše s bonusom v podobe výhľadu na naše krásne okolité kopce. Verím, že si nájde svoju klientelu a vhodne doplní ponuku nášho atraktívneho regiónu,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková. Vodné parky na Liptove sú lákadlami regiónu celoročne. Ponúkajú výbornú ponuku relaxu aj zábavy bez ohľadu na rozmary počasia.

„Vďaka tomuto hotelu má celá Bešeňová pre turistov k dispozícii spolu 2 500 lôžok, z toho vodný park 1500 lôžok a v obci je ďalších 1000 lôžok. Len si prajem, aby doba covidová konečne pominula, aby cestovný ruch nabral nový dych a nezatvárala sa krajina. Nech k nám ľudia chodia ďalej za relaxom a cítia sa u nás príjemne,“ uviedol starosta Bešeňovej Martin Baran. Obec Bešeňová je silne napojená na cestovný ruch výpadok spôsobený pandémiou pocítila obecná kasa aj samotní obyvatelia.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov